Κόσμος

Νέο πλήγμα στην τουρκική οικονομία: Χρεοκόπησε κολοσσός υποδημάτων

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παπουτσιών της Τουρκίας, η διάσημη Hotiç, υπέβαλε αίτηση για πτώχευση λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια της αγοράς στην Τουρκία, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα Cumhuriyet.

Ένα δικαστήριο την Παρασκευή αποφάσισε υπέρ της αίτησης της εταιρείας και έδωσε πτωχευτική προστασία.

«Λόγω της πρόσφατης έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και της αύξησης των επιτοκίων σε επίπεδο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί λόγω της υπερβολικής υποτίμησης της τουρκικής λίρας, η εταιρεία μας αντιμετωπίζει προβλήματα στις βραχυπρόθεσμες πληρωμές της», ανέφερε ο Alihan Hotiç, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στην δήλωση Τύπου του.

Η Hotiç πρόσθεσε ότι τα προβλήματα ρευστότητας είχαν αρχίσει να επηρεάζουν την καθημερινή διαχείριση της εταιρείας και ως εκ τούτου το εκτελεστικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία αναδιοργάνωσης χρησιμοποιώντας τα νόμιμα δικαιώματα που χορηγούνται στο πλαίσιο της προστασίας της πτώχευσης.

Ιδρυθείσα το 1938, η εταιρεία παπουτσιών και αξεσουάρ σήμερα έχει 162 σημεία πώλησης στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...