Ρωσία

Νέους αθόρυβους όλμους των 82mm παρέλαβε η Ρωσία (βίντεο)

Oι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παραλαμβάνουν τους νέους αθόρυβους όλμους 2B25 των 82 χιλιοστών που αναπτύχθηκαν απο το Ινστιτούτο Μπουριβίστνικ της επιχείρησης ΟυραλΒάγγκονΖαβόντ (UZV) της Rostec, όπως δήλωσε στρατηγική πηγή στο Jane’s κατά την αμυντική έκθεση Army-2018 η οποία διεξήχθη στην Κούμπινκα κοντά στην Μόσχα από 21 ως 26 Αυγούστου.

»Το υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) προμηθεύεται νέους ρυμουλκούμενους και φορητούς όλμους για τα επίγεια στρατεύματα του. Συγκεκριμένα, οι Ειδικές Δυνάμεις ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν αρκετές δωδεκάδες αθόρυβων όλμων 2B25,» δήλωσε η πηγή. ‘‘Το επίπεδο θορύβου του 2B25 δεν ξεπερνάει αυτού του τυφεκίου εφόδου AKM Καλάσνικοφ εφοδιασμένο με σιγαστήρα PBS-1. Ο όλμος δεν παράγει σχεδόν καθόλου λάμψη ή καπνό.»

Ο 2B25 ζυγίζει περίπου 13 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί μέσα σε σακίδιο πλάτης από τον ίδιον τον χειριστή του. Ο βασικός φόρτος πυρομαχικών του όλμου περιλαμβάνει τέσσερα βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας θραυσμάτων (HE-Frag) 3VO35 των 82mm τα οποία μεταφέρονται σε ένα άλλο σακίδιο πλάτης από τον γεμιστή του στοιχείου.

Ο 2B25 έχει μέγιστο ρυθμό βολής 15 βλημάτων ανά λεπτό και χρόνο ετοιμότητας μάχης όχι μεγαλύτερο από 30 δευτερόλεπτα. Η γωνία ανύψωσης κυμαίνεται μεταξύ 45º και 85º.

»Λόγω της χρησιμοποίησης ατσάλινων σφαιριδίων ως θραυσμάτων η αποτελεσματικότητα του 3VO35 ειναι σχεδόν ίση με αυτή του βλήματος όλμου HE-Frag 3VO26 των 82mm το οποίο χρησιμοποιείται από τον ρυμουλκούμενο όλμο 2B24,» δήλωσε η πηγή. Το πυρομαχικό 3VO35 ζυγίζει 3,3 κιλά, διαθέτει κεφαλή 1,9 κιλών και έχει αρχική ταχύτητα 122 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Στην βασική διαμόρφωση ο όλμος 2B25 ειναι ενσωματωμένος με το πανοραμικό σκοπευτικό όλμου MPM-44M.

Το Μπουριβίστνικ εξελίσσει, επίσης, νέους αθόρυβους όλμους με διευρυμένο βεληνεκές βολής. »Δυο εκδόσεις είναι υπό εξέταση: Ένας όλμος 60mm διευρυμένου βεληνεκούς με βεληνεκές άνω των 4 χιλιομέτρων και βάρος περίπου 18 κιλών, και ένας ελαφρύτερος όλμος με βεληνεκές 2,5-3 χλμ και βάρος όχι μεγαλύτερο από 12 κιλά,» δήλωσε η πηγή.

https://youtu.be/R8Jlft4oYC4

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ