Κοινωνία

Μπούμερανγκ το ξεχασμένο σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» - Οι τράπεζες «γκαζώνουν» για πλειστηριασμούς (βίντεο)


Σε μπούμερανγκ εξελίχθηκε για την κυβέρνηση το περίφημο σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» κάτι για το οποίο τώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Όταν οι τράπεζες έλεγαν ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι πλειστηριασμοί για να εντοπιστούν όσοι δεν πληρώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

https://www.youtube.com/embed/VPcltvL6BxA?feature=oembed

Οι θεσμοί έσφιξαν την «θηλιά» και ζητούν επιτακτικά επιτάχυνση των πλειστηριασμών. Την στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντιέται στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τους θεσμούς, βγαίνει στο «σφυρί» η κατοικία πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΛΑΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συμβολαιογραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους στην Αθήνα καθώς όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους βγαίνει στο… σφυρί η κατοικία πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα τις περασμένες ημέρες έγινε γνωστό πως οι τράπεζες φέρονται να έχουν κατεβάσει το όριο της αντικειμενικής αξίας των κατοικιών που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα προς πλειστηριασμό από τις 150.000 στις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 500 πλειστηριασμοί.

«Πατάνε γκάζι» οι τράπεζες

Οι τράπεζες πατάνε το γκάζι τόσο των ρυθμίσεων όσο και των πλειστηριασμών ακινήτων για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, επιταχύνοντας ταυτόχρονα τις εξώσεις των ιδιοκτητών από εκπλειστηριασμένα ακίνητα τα οποία πέρασαν στα χέρια τους και πρόκειται να τα εκποιήσουν αλλά και από ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί τους επόμενους μήνες.

Ο κλοιός θα σφίξει ακόμα περισσότερο γύρω από τους δανειολήπτες από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά. Όσοι έχουν ζητήσει να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου και μάλιστα σε βάθος πενταετίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ