Κόσμος

Μια «ανάσα» πριν από την μάχη της Ιντλίμπ: Πληροφορίες για μεταφορά βαρελιών χλωρίου από τζιχαντιστές - Το Ισραήλ βομβάρδισε το αεροδρόμιο της Δαμασκού (upd)

(Ανανέωση 00:00)

Για δεύτερη φορά αυτό το μήνα, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε κυβερνητική εγκατάσταση.

Σύμφωνα με συριακό ΜΜΕ, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, προτρέποντάς τις συριακές δυνάμεις σε αντεπίθεση.

Ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η επίθεση απωθήθηκε, μια πηγή κοντά στο αεροδρόμιο είπε ότι η ισραηλινή επίθεση κατάφερε να σημειώσει άμεσες επιτυχίες στην εγκατάσταση.

Δεν δόθηκαν πληροφορίες για τα θύματα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε το Αεροδρόμιο της Δαμασκού, ενώ στο παρελθόν είχε στοχεύσει μια αποστολή όπλων που έφθασε από το Ιράν.

(Αρχικό κείμενο)

Μαχητές μετέφεραν αρκετά βαρέλια με χλώριο στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία για να στήσουν προβοκάτσια με χημικά όπλα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μαχητές της τζιχαντιστικής, τρομοκρατικής οργάνωσης Ταχρίρ αλ Σαμ παρέδωσαν δοχεία με χλώριο στη Μπασανκούλ που βρίσκεται στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον Γιούρι Γεφτουσένκο, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Μαχητές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ παρέδωσαν αρκετά δοχεία με χλώριο σε συνοικία της Μπασανκούλ στην επαρχία Ιντλίμπ», δήλωσε ο Γεφτουσένκο.

Το Κέντρο Συμφιλίωσης καλεί τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης να απέχουν από προβοκάτσιες, οι οποίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πολιτική διαδικασία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι οι τρομοκράτες που ελέγχουν το Ιντλίμπ πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον των δυνάμενων της συριακής κυβέρνησης με τη βοήθεια εξοπλισμού που λάμβαναν εκτός της Συρίας, σύμφωνα με το Sputnik.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η κατάσταση στην περιοχή περιπλέκεται από το γεγονός ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν ντόπιους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Επιπλέον, ο Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία παρέχει δεδομένα σε καθημερινή βάση για τις προετοιμασίες των τρομοκρατών με στόχο να στήσουν «χημική» επίθεση στο Ιντλίμπ.

«Παρέχουμε σε καθημερινή βάση τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μία άλλη προβοκάτσια, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί από τα επονομαζόμενα Λευκά Κράνη, ετοιμάζεται», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι συμμαχικές δυνάμεις NDF επανέλαβαν τις επιθέσεις τους στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα και το νότιο Ιντλίμπ, σήμερα το απόγευμα, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις για την ανακατάληψη των εδαφών που βρίσκονται υπό την κατοχή εξτρεμιστικών ομάδων.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χάμα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοί τους βομβάρδιζαν βαριά τις πόλεις Al-Lataminah και Kafr Zita σήμερα το απόγευμα, χτυπώντας έναν αριθμό στόχων σε περιοχές που ανήκαν στον Jaysh Al-Izza.

Η στρατιωτική πηγή πρόσθεσε ότι η επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού στη συνέχεια εξαπλώθηκε στη νότια επαρχία του κυβερνείου της Ιντλίμπ, όπου έπληξε τις άμυνες των τζιχαντιστών στις επιτακτικές πόλεις Taman'ah και Sukeek.

Η επίθεση του Συριακού Στρατού σε Ιντλίμπ και Χάμα είχαν περιοριστεί μέχρι στιγμής, καθώς έχουν εκτοξεύσει μόνο πυραύλους και επιθέσεις πυροβολικού προς τις θέσεις του εχθρού.

Αναμένεται να ξεκινήσουν την προώθησή τους σε περιοχές υπό την κατοχή των ανταρτών στη βόρεια Χάμα και στο νότιο Ιντλίμπ μετά τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, αεροπορική άμυνα του συριακού στρατού κατέρριψε αρκετά βλήματα που εκτοξεύτηκαν από το Ισραήλ, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, το βράδυ του Σαββάτου, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

«Τα συστήματα αεράμυνάς μας εμπόδισαν μία επίθεση των ισραηλινών πυραύλων», ανέφερε στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο SANA.

Ισραηλινή εκπρόσωπος του στρατού που ρωτήθηκε για την αναφορά του SANA, δήλωσε πως «δε σχολιάζουμε για ξένα δημοσιεύματα».

https://twitter.com/thewolfreports/status/1041050536290738176

https://www.youtube.com/watch?v=1cHovv_6fh8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...