Κόσμος

Με… κονβόι πολυτελών αυτοκινήτων ο Αμερικανός υπουργός στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)


Έφτασε νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπουρ Ρος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ είναι επικεφαλής πολυμελούς αμερικανικής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ και έφτασε στο υπουργείο με… κονβόι από υπερπολυτελή και ογκώδη αμερικανικά οχήματα! Πάρτε μια γεύση!

https://www.youtube.com/embed/xgG_pPyyg2w?feature=oembed

«Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν έμειναν στο συμβολισμό της τιμώμενης χώρας αλλά την αντιλαμβάνονται ως αφετηρία για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τονίζουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν τα εξής:

-Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου θα τεθούν στο τραπέζι τόσο η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας, όσο και η διερεύνηση των τομέων εκείνων για τους οποίους υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.

-Στη συνάντηση αυτή θα πάρει μέρος και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και αναμένεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα εγχειρήματα καινοτομίας, νεοφυούς επιχειρηματικότητα και τις start ups επιχειρήσεις.

Όπως είναι γνωστό, στη φετινή ΔΕΘ κατέχουν ξεχωριστή θέση τα καινοτόμα εγχειρήματα, καθώς είναι σημαντική η για πρώτη φορά τόσο πολυπληθής παρουσία- 120 στο σύνολο – startups επιχειρήσεων οι οποίες φιλοξενούνται στο Περίπτερο 12 της ΔΕΘ, με τίτλο «Digital Greece».

-Θα υπάρξει, επίσης και συνάντηση του κ. Ρος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας για την οικονομική και εμπορική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία συγκροτήθηκε στην περσινή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα, στον Λευκό Οίκο, με απόφαση των δύο ηγετών, και θα συζητηθούν τα βήματα που έχουν γίνει, όπως και οι επόμενες ενέργειες.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει, επίσης, επαφές με στελέχη και CEOs μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ.

thesstoday

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...