Εθνικά θέματα

Με άρωμα Belhara η συνάντηση του Πάνου Καμμένου και του Γάλλου Πρέσβη

Το ζήτημα της πρόσκτησης των 4 γαλλικών φρεγατών κατηγορίας Belhara, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο του, απασχόλησε την συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, η οποία έγινε νωρίτερα σήμερα (07.09,2018) στο ΥΠΕΘΑ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Γαλλίας Christophe Chantepy.

Ο ΥΕΘΑ και ο Γάλλος Πρέσβης συζήτησαν θέματα διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και το ζήτημα της πρόσκτησης των 4 γαλλικών φρεγατών κατηγορίας Belhara για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η φρεγάτα BELHARA:

Η νέα φρεγάτα BELHARRA προσφέρει ασύγκριτη επίγνωση της τακτικής κατάστασης η οποία είναι δίχως αντίπαλο στην διεθνή ναυτική αγορά και απλοποιημένη επιχειρησιακή αξιοποίηση, τα οποία είναι όλα καρπός των τεχνολογικών εξελίξεων των τελευταίων ετών. Δέκα χρόνια μετά τις πρώτες σχεδιαστικές μελέτες για τη φρεγάτα FREMM, η τελευταία φρεγάτα της DCNS αξιοποιεί επίσης την εμπειρία του Γαλλικού Ναυτικού με αυτό το σκάφος σε μεγάλο αριθμό θεάτρων επιχειρήσεων.

Χάρη στην αρχιτεκτονική και την ευελιξία του συστήματος διαχείρισης μάχης SETIS της DCNS, που αποδεικνύει την επιχειρησιακή του αξία στις φρεγάτες FREMM και στις κορβέτες GOWIND, η φρεγάτα BELHARRA θα ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες των ναυτικών πελατών σε όλους τους τομείς του σύγχρονου ναυτικού πολέμου.

Η νέα φρεγάτα θα προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, μια άνευ προηγουμένου ικανότητα ανίχνευσης αεροσκαφών και ενισχυμένη ικανότητα πολέμου επιφάνειας-αέρος. Αποτελεί δηλαδή μία πλατφόρμα πολλαπλών αποστολών, στην οποία θα προστεθούν επίσης ικανότητες που ανταποκρίνονται σε νέες απειλές όπως ασύμμετρος πόλεμος ή υπεράσπιση στον κυβερνοχώρο.

Η φρεγάτα BELHARRA επωφελείται από τις ψηφιακές τεχνολογίες. Αυτά τα χαρακτηριστικά της προσδίδουν μεγαλύτερη απόδοση στην επεξεργασία δεδομένων και ανίχνευση απειλών, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στο πλήρωμα να επικεντρωθεί σε εργασίες με μεγαλύτερη αξία. Η ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών εγγυάται την δυνατότητα αναβάθμισης του σκάφους καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Για σχεδόν σαράντα χρόνια, ο εξοπλισμός και τα συστήματα θα μπορούν να εκσυγχρονιστούν προοδευτικά για να προσαρμοστούν στις εξελίξεις στο επιχειρησιακό πλαίσιο, τις μελλοντικές απειλές και την άφιξη νέων τεχνολογιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ