Οικονομία

Μεγάλη ανάσα! Αγρότης πέτυχε «κούρεμα» χρέους κατά 90%

Μεγάλη ανακούφιση βιώνει τις τελευταίες ημέρες ένας αγρότης από την Ιεράπετρα καθώς με προσωρινή απόφαση του Ειρηνοδικείου πέτυχε κούρεμα χρέους της τάξης του 90% για χρέη σε τράπεζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο συγκεκριμένος αγρότης είχε καταθέσει αίτηση ρύθμισης στο νόμο Κατσέλη και δικαιώθηκε από το δικαστηρίο.

Πρόκειται για έναν έγγαμο άνδρα, πατέρα δύο ενήλικων παιδιών που είχε χρέος σε τέσσερις τράπεζες και συγκεκριμένα σε πέντε δανειακές συμβάσεις (στις 3 ήταν εγγυητής στον γιο του).

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:

1)Λιόφυτα με ελιές 12.500 τ.μ

2)Αποθήκη 20 τ.μ

Εισοδήματα που διαθέτει: ελάχιστο εισόδημα από αγροτικά προϊόντα

Η απόφαση

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, αφού έλαβε υπόψη του, τα της αίτησης και όσα προφορικά εκτέθηκαν στο Δικαστήριο, αποφάσισε να δεχθεί την αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα ρύθμισε τις καταβολές βάσει του άρθρου 8 παρ.2 του οφειλέτη, με μηνιαία δόση (100,00) ευρώ επί 60 μήνες, (πέντε έτη).

Επίσης «κουρεύει» το χρέος κατά 90% περίπου, δηλ. από το χρέος των 52.890,62 ευρώ θα πληρώσει μόνο 6.000 ευρώ, και μάλιστα σε 60 δόσεις των 100 ευρώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...