Πολιτική

Μία θρυλική νίκη του «Γερακιού της Μάλτας» αφιερωμένη στην Ελλάδα

Πρώτο σε όλους τους αγώνες στο Perini Navy Cup 2018 στο Porto Cervo της Σαρδηνίας αναδείχτηκε το 88 μέτρων «Γεράκι της Μάλτας», ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη του κόσμου, κερδίζοντας και τις τρεις ημέρες των αγώνων την πρώτη θέση, με μία μοναδική ομάδα ιστιοπλόων και την Έλενα Αμβροσιάδου να ηγείται της διοικητικής τους ομάδας.

Απέδειξε, ότι η τεχνολογία του είναι αξεπέραστη, με τα τρία μοναδικά και χαρακτηριστικά κατάρτια τεχνολογίας Dynaring, να ξεπερνάει σε ταχύτητα και ελιγμούς και τις τρεις ημέρες των αγώνων όλα τα άλλα συναγωνιζόμενα σκάφη.

Έτσι, απέσπασε συνολικά 5 κύπελα: to Corinthian Spirit Winner day 1 (Vhernier trophy ) , το Corinthian SpiritWinner day 2 (bombardier Trophy), το Corinthian Spirit Winner day 3 (Monclear Glenoble) , to Winner of theCorinthian Spirit Class και αναδείχτηκε ο Μεγάλος Νικητής στους αγώνες όλων των τύπων σκαφών "Perini Cup Winner 2018"

Η πρωτιά του Falcon Maltese ήταν μια πρωτιά για την Ελλάδα. Η κυρία Έλενα Αμβροσιάδου στην ομιλία της κατά την απονομή των βραβείων σήκωσε την ελληνική σημαία, μίλησε για το ελληνικό πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» και για την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

geraki03Μία Ελληνίδα που έκανε υπερήφανους όλους του Έλληνες παρευρισκόμενους και που για άλλη μια φορά ανέδειξε την Ελλάδα παγκοσμίως .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Falcon Maltese έχει Έλληνα καπετάνιο και έναν αριθμό Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι σε άψογη συνεργασία με διεθνώς καταξιωμένους ναυπηγούς ιστιοπλόους από Ολλανδία, και Αγγλία, πέτυχαν αυτά τα καταπληκτικά αποτελέσματα . Η ομάδα που συμμετείχε είχε ηγηθεί της κατασκευής του υπερ-σύγχρονου συστήματος πλοήγησης του Falcon Maltese αλλά συμπεριέλαβε και νέους πρωταθλητές ιστιοπλόους.

Τα ιταλικά και διεθνή media έκαναν διθυραμβικές αναφορές και η φωτογραφίες με την ελληνική σημαία έκαναν αμέσως τον γύρο του κόσμου.

Η εκπληκτική εικόνα και τα video της πλαγιοδρομίας του ωραιότερου ιστιοφόρου στον κόσμο απέσπασαν για άλλη μια φορά τον θαυμασμό των ειδικών για το state of the art and innovation που είναι το ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ .

geraki04
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...