Κύπρος

Λάρνακα: Αυτό είναι το ψυχοτρόπο φάρμακο που έβαλε σε λεμονάδα ο 35χρονος απαγωγέας για να “εξουδετερώσει” τις αντιδράσεις των παιδιών

Σύμφωνα με τον Φαρμακοποιό και Λειτουργό των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κκολό, οι δύο 10χρονοι μαθητές πρέπει να τους χορηγήθηκε από τον 35χρονο απαγωγέα το αγχολυτικό και ψυχοτρόπο φάρμακο Lorazepam».

Ο κ. Κκολός αναφερόμενος στα συμπτώματα και στις επιδράσεις του ηρεμιστικού φαρμάκου «Lorazepam», το οποίο, ο 35χρονος είχε βάλει στη λεμονάδα που πρόσφερε στα παιδιά, είπε ότι πρόκειται για ψυχοτρόπο/αγχολυτικό/ηρεμιστικό φάρμακο. Αυτό ανήκει στην κατηγορία φαρμάκων που προκαλούν λήθαργο, υπνηλία και θέτει όποιον τα έχει καταναλώσει σε καταστολή.

Παράλληλα, σημειώνεται πως το εν λόγω φάρμακο, όπως και άλλα τα οποία ανήκουν στην ίδια κατηγορία, είναι συνταγογραφούμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή δεν επαναλαμβάνεται, εκτός και αν ο γιατρός το επισημάνει στη συνταγή.

Τρεις λόγοι θεωρούνται ως βασικό κίνητρο για χορήγηση του φαρμάκου από τον απαγωγέα:

– Για να ηρεμήσει τα παιδιά
– Για να μην αντιδρούν, ή φωνάζουν, κάνοντας έντονες κινήσεις
– Για να τους προκαλέσει λήθαργο, με άγνωστους απώτερους σκοπούς

Κληθείς να απαντήσει αν αυτά τα χάπια δίδονται αυθαίρετα, ο κ. Κκολός ανέφερε ότι δεν είναι αυθαίρετα, σημειώνοντας πως τα φάρμακα αυτά δεν συστήνεται η κατανάλωσή τους από ανήλικους, εντούτοις σε σπάνιες περιπτώσεις χορηγούνται, σε πολύ μικρή δοσολογία, αν πρόκειται να ακολουθήσει π.χ. μια εγχείρηση.

Πηγή: Σίγμα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές