Σκοπιανό

Κουρτς προς πΓΔΜ: Το δημοψήφισμα για το όνομα ανοίγει τον δρόμο για την ΕΕ

Να στηρίξουν την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ στο επικείμενο δημοψήφισμα κάλεσε τους πολίτες της χώρας ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, καθώς, όπως τονίζει, αυτό «θα ανοίξει τον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Ένα θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα θα είναι ένα καλό βήμα για τη χώρα και για την περιοχή και θα ανοίξει τον δρόμο προς την ΕΕ» λέει ο Κουρτς σε βίντεο στη σελίδα του στο Facebook ενόψει της επίσκεψής του στην πΓΔΜ.

Είναι σημαντικό το δημοψήφισμα να πάει καλά, διότι «θα είναι καλό για την περιοχή, για την Αυστρία και για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο Κουρτς αναμένεται σήμερα στα Σκόπια προκειμένου να στηρίξει το δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Να συμμετάσχουν μαζικά στο δημοψήφισμα κάλεσε τους πολίτες της πΓΔΜ και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στη διάρκεια επίσκεψής του στα Σκόπια. Ανάλογο μήνυμα αναμένεται να στείλει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία επισκέπτεται αύριο τη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ