Κόσμος

Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας - Επιπλέον δασμούς 267 δισ. «ετοιμάζει» ο Τραμπ

Απόλυτα έτοιμος να επιβάλει δασμούς επιπλέον 267 δισ. δολαρίων -πέραν των 200 δισ. που έχουν ανακοινωθεί - στην Κίνα είναι Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, όπως τόνισε σε δηλώσεις του.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ μιλώντας ενώ βρίσκονταν στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One), o Trump υποστήριξε ότι όλες οι ενέργειες προκειμένου να επιβληθούν αυτοί οι επιπλέον δασμοί έχουν γίνει και η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει «όποτε το θελήσω».

Η Wall Street αντέδρασε άμεσα και αρνητικά στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου με τον Dow Jones να χάνει 100 μονάδες αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

«Η εφαρμογή των δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη, καθώς εξαρτάται από το τι θα συμβεί.

Σιχαίνομαι που το κάνω αυτό, αλλά θα πρέπει να προσθέσω ότι «περιμένουν στην ουρά» δασμοί επιπλέον 267 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε περίπτωση που ο Trump πραγματοποιήσει την απειλή του τότε οι δασμοί που θα επιβληθούν στην Κίνα θα ξεπερνούν το ύψος των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Βάσει των επίσημων στοιχείων των ΗΠΑ η αξία των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων έφθασε το 2017 στα 505 δισ. δολάρια!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...