Κυβέρνηση

Καταρρέει η κυβέρνηση Τσίπρα: Του γυρίζει την πλάτη ο Ελληνικός λαός για το Σκοπιανό - Εφιαλτική δημοσκόπηση για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Νέα εφιαλτική δημοσκόπηση για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδομεί τους πανηγυρισμούς και τη ρητορική περί επιτυχίας. Με σημαντική πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός έδωσε μια θεατρική ομιλία στα πλαίσια της ΔΕΘ, την ώρα που χιλιάδες κόσμος πνιγόταν από τα χημικά, διαμαρτυρόμενοι για το Σκοπιανό.

Τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης, η εκχώρηση του ονόματος της ιστορικής Μακεδονίας, λανθασμένοι χειρισμοί σε στιγμές κρίσης με την εκατόμβη θυμάτων ως παρακαταθήκη της ''πρώτης φοράς Αριστερά'', μεταξύ άλλων, οδηγούν τον αγανακτισμένο και βασανισμένο Ελληνικό λαό στους δρόμους.

Οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση και τους θεατρινισμούς περί ανάπτυξης και προόδου και ζητούν την άμεση πτώση ''της προδοτικής χούντας του ΣΥΡΙΖΑ'' και τα παρακάτω ποσοστά το δείχνουν ξεκάθαρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 29,9% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα έρευνα της MARC.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,9%, το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% και το ΚΚΕ με 6%. Με ποσοστά κάτω του εκλογικού ορίου του 3% για την είσοδο στη Βουλή εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 1,2%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και το Ποτάμι με 1,4%.

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ότι οι πολίτες είναι οργισμένοι με την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ειδικότερα, το 78% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ το 75% έχει θυμό και απογοήτευση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επίσης, το 82% θεωρεί ότι τα μνημόνια συνεχίζονται για την χώρα, παρά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, ενώ το 72% δεν πιστεύει ότι οι όποιες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα υλοποιηθούν.

Αγνοώντας την πραγματικότητα, το όραμά του για την νέα Ελλάδα ή αλλιώς το σχέδιο του με όνομα δίκαιη ανάπτυξη, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, ξεδίπλωσε στην ομιλία του στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Δεν ήρθα εδώ για να μοιράσω παροχές αλλά όραμά," δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια εξήγγειλε μια σειρά από δεσμεύσεις με κυριότερα την αύξηση του κατώτατου μισθού, την μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων που βάσει νόμου περικόπτονται από το 2019, για το οποίο εκτίμησε ότι μπορεί να αποσοβηθεί και παρέπεμψε για αυτό τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν διαδικασίες για συνταγματική αναθεώρηση και έκανε λόγο για εξορθολογισμό των σχέσεων και τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ