Μέση Ανατολή

Καταγγελία «βόμβα» Νετανιάχου για το Ιράν: Διαθέτει «μυστική ατομική αποθήκη» (εικόνες)


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, ισχυρίστηκε ότι η δεύτερη αποθήκη έχει υλικά και εξοπλισμό που σχετίζονται με πρόγραμμα ατομικών όπλων του Ιράν.

«Μόλις τον περασμένο μήνα, αφαιρέθηκαν 15 κιλά ραδιενεργών υλικών» ανέφερε ο κ. Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι αυτά τα υλικά διασκορπίστηκαν στην Τεχεράνη, θέτοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους της πόλης.

«Πήραν αυτό το υλικό και το σκόρπισαν στην Τεχεράνη». Σύμφωνα με τον ίδιο, η δεύτερη θέση μπορεί να περιελάμβανε έως και 300 τόνους υλικών που σχετίζονται με πυρηνικά. «Γιατί το Ιράν κρατούσε κρυφό αρχείο με ατομικά, και μία μυστική αποθήκη;» διερωτήθηκε ο Νετανιάχου.

Σχολίασε ότι ο λόγος που το Ιράν δεν αποκάλυψε και δεν διέλυσε αυτή τη θέση ήταν επειδή δεν έχει εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες για πυρηνικά όπλα.

«Ό,τι κρύβει το Ιράν, το Ισραήλ θα το βρει» δήλωσε, καλώντας την Διεθνή Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) να επιθεωρήσει αυτή την υποτιθέμενη αποθήκη και άλλες εγκαταστάσεις που έχει αποκαλύψει το Ισραήλ. «Μια για πάντα, πείτε την αλήθεια για το Ιράν» ζήτησε
https://twitter.com/RT_com/status/1045364278730084352?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ