Μέση Ανατολή

Ιράκ: Η Βασόρα φλέγεται – Παρανάλωμα του πυρός το κτίριο του κυβερνείου – Μεγάλες αναταραχές στην πόλη (εικόνες)

Στις φλόγες τυλίχθηκε το κτίριο του κυβερνείου στη Βασόρα, λίγη ώρα αφότου χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τις τοπικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δεν υπήρχαν διαδηλωτές κοντά στο κτίριο όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ακούστηκε όμως ένας ήχος έκρηξης.

Πολλά κυβερνητικά κτίρια έχουν δεχτεί επίθεση τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων στην πόλη και στο γειτονικό λιμάνι Ουμ Κασρ. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το μεσημέρι, οι αρχές της Βαγδάτης επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βασόρα, όμως η εντολή ακυρώθηκε από τις τοπικές αρχές λίγη ώρα προτού να τεθεί σε ισχύ.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κυρίως για τη διαφθορά και την αποσάθρωση των δημόσιων υπηρεσιών στο Ιράκ. «Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται και η κυβέρνηση αδιαφορεί, τους θεωρεί βανδάλους. Κανείς δεν είναι βάνδαλος, ο κόσμος κουράστηκε πια, έτσι πετούν πέτρες και καίνε λάστιχα επειδή κανείς δεν τους δίνει απαντήσεις» δήλωσε ένας 25χρονος, ο Άλι Σάαντ, στην τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένας άλλος διαδηλωτής, ο 42χρονος Άχμεντ Καζέμ, είπε ότι ο κόσμος ζητά «νερό, ηλεκτρικό, δουλειά» στην πιο πλούσια σε υδρογονάνθρακες περιοχή του Ιράκ που όμως μαστίζεται από έλλειψη βασικών υποδομών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...