Κοινωνία

Θεσπρωτία: Οι σάκοι ήταν ασήκωτοι για τους αλλοδαπούς «ταξιδιώτες» – Τους άνοιξαν και είδαν αυτές τις εικόνες

Οι εικόνες από τη Θεσπρωτία κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Οι 6 ταξιδιωτικοί σάκοι έκρυβαν "ένοχο" περιεχόμενο...

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών, οδήγησαν στη σύλληψη επτά αλλοδαπών (ηλικίας 22, 24, 23, 24, 22, 21 και 26 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, χθες (29-09-2018) το βράδυ, συνελήφθησαν στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας, οι επτά προαναφερόμενοι.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν οι παραπάνω αλλοδαποί, οι έξι εκ των οποίων μετέφεραν πεζοί 6 ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 111 δέματα με χασίς, συνολικού βάρους 124 κιλών και 790 γραμμαρίων, ενώ ο 22χρονος λειτουργούσε ως προπομπός, υποδεικνύοντας το δρομολόγιο και συντονίζοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 22χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, ποινής φυλάκισης 6 μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής καθώς και μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι εικόνες με τα ναρκωτικά στους ταξιδιωτικούς σάκους

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...