Κόσμος

«Θανάσιμη» παγίδα στον Ρ. Τ. Ερντογάν στήνει ο Β. Πούτιν: Στριμωγμένος στα «σχοινιά» ο Τούρκος πρόεδρος - Καλείται να πάρει αποφάσεις τα επόμενα 24ωρα


Θανάσιμη παγίδα στον Ερντογάν στήνει ο Β. Πούτιν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών περνάνε μία μίνι-κρίση. Το εάν αυτή θα εξελιχθεί και σε πάγωμα των μεταξύ τους συμφωνιών, αυτό μένει να αποδειχθεί στο μέλλον.

Η κύρια διαφωνία είναι το Ιντλίμπ. Μετά από καιρό, τα συμφέροντα των δύο χωρών δεν συμπίπτουν. Ο Β. Πούτιν παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ασαντ, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Η Μόσχα ξέροντας πως ο πρόεδρος της Τουρκίας βρίσκεται σε δεινή θέση, ειδικά μετά τον παγκόσμιο διασυρμό που υπέστη στην Τεχεράνη, προχώρησε σε μία πρόταση, που σε δεύτερη και τρίτη ανάγνωση, κρύβει πολλαπλές παγίδες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το EHA News, γνωστό πρακτορείο ειδήσεων σε θέματα Αμυνας και Εξωτερικής πολιτικής, ο πρόεδρος Erdogan αποκάλυψε ότι η Μόσχα πρότεινε στην Αγκυρα την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στην μεγάλη διακλαδική άσκηση Vostok-2018. Τμήμα της άσκησης που θα διεξαχθεί σε ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές όπως στην Αν Μεσόγειο.

https://twitter.com/eha_news/status/1038682910512095232?ref_src=twsrc%5Etfw

Η διάρκεια της άσκησης θα είναι από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Tsugol της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα Ρωσίας, Κίνας και ανατολικής Μογγολίας.

Όλοι (Κινέζοι και Ρώσοι) αξιωματούχοι ομιλούν για μια άνευ προηγουμένου τόσο σε αριθμό και ποικιλία οπλικών συστημάτων, όσο και σε αριθμό εμπλεκομένων στρατευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ρωσία, πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός μετά από τις σοβιετικές ασκήσεις «Zapad-81”, στις οποίες συμμετείχαν 150.000 Ρώσοι στρατιώτες, σύμφωνα με τα έγγραφα της CIA.

Η συνεισφορά της Κίνας στις ασκήσεις θα είναι 3.200 επίλεκτοι στρατιώτες, 900 οπλικά συστήματα που θα μεταφερθούν με ρωσικά τρένα και αεροσκάφη ειδικά για τον λόγο αυτόν , καθώς και 30 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

O Eρντογάν είναι επιφυλακτικός στο να απαντήσει, γιατί τυχόν θετική ανταπόκριση, θα εξόργιζε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Δεν είναι και λίγο να συμμετέχει η Τουρκία σε άσκηση μαζί με Κίνα και Ρωσία.

Μία τέτοια κίνηση θα έβαζε σε καραντίνα την Τουρκία και το μέλλον της στην Συμμαχία θα ήταν εξόχως προβληματικό.

Αρα ο Β. Πούτιν με μία κίνηση-ματ, στέλνει έμμεσο μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, ή με εμάς, ή με αυτούς. Γνωρίζει πως είναι δύσκολη η απάντηση και έτσι θέλει να πάρει εκδίκηση για τα παιχνίδια της Τουρκίας στο Ιντλίμπ.

Τα επόμενα 24ωρα θα μάθουμε την τελική απάντηση, όμως η Τουρκία καλείται πλέον να επιλέξει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ