Κόσμος

Η τουρκική οικονομία καταρρέει αλλά ο Ερντογάν απέκτησε «ιπτάμενο παλάτι» (εικόνες)

Την ώρα που η τουρκική οικονομία καταρρέει ο Ταγίπ Ερντογάν αποκτά ένα νέο πολυτελέστατο αεροσκάφος από το Κατάρ!

Σύμφωνα με το Ahval το Boeing 747-8 σε έκδοση VIP προσγειώθηκε χθες το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Η άφιξη ενός νέου πανάκριβου αποκτήματος του τουρκικού κρατικού στόλου που αριθμεί ήδη 11 τζετ και τρία ελικόπτερα, λίγο αφότου ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου και υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε μέτρα για τη μείωση του αριθμού των οχημάτων που χρησιμοποιούν αξιωματούχοι, προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτίνας του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Η Γκαμζέ Τασιέρ χαρακτήρισε «ιπτάμενο παλάτι» το αεροσκάφος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων «Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους Τούρκους πολίτες να σφίγγουν καθημερινά το ζωνάρι. Αλλά οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούν λιτότητα δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πολυτέλεια και την επίδειξη», αναφέρει στο ερώτημα που απηύθυνε στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

Το πολυτελές τζετ με τα επτά υπνοδωμάτια, τα δύο σαλόνια, τις αίθουσες συσκέψεων κι ένα μικρό νοσοκομείο, διέθετε 463 θέσεις επιβατών, αλλά μετά από μετατροπές τώρα διαθέτει μόνον 76 θέσεις. Για να γεμίσει καύσιμα το VIP 747-8 χρειάζονται 250 χιλιάδες δολάρια.

Από τα σκάφη του τουρκικού κρατικού στόλου ένα Airbus A340 VIP ανήκε στον πρώην προεδρο της Τυνησίας Ζινέ ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί (που εξαναγκάστησε σε παραίτηση το 2011 στον απόηχο λαϊκών διαδηλώσεων και ταραχών) και το αγόρασε η Άγκυρα προ διετίας έναντι 78 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο Kokpit.aero, το νέο αεροσκάφος είναι δώρο του σεϊχη του Κατάρ, Ταμιμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι για να δείξει την «αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία», καθώς ο Τούρκος πρόεδρος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το VIP 747-8, που πωλούσε το εμιράτο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...