Πατριαρχεία

Η κρίση μεταφέρεται στην Ελλάδα - Επίσκεψη στην χώρα μας θα πραγματοποιήσει ο Βαρθολομαίος - Θα συζητηθεί η εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην ουκρανική Εκκλησία

Oι εξελίξεις και τα παζάρια με την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας, μεταφέρεται πλέον στην Ελλάδα. 

Ετσι λοιπόν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην χώρα μας από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η εκχώρησης αυτοκεφαλίας στην ουκρανική Εκκλησία, σύμφωνα με πηγή στο Φανάρι που μίλησε στο RIA Novosti.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πατριάρχης θα συναντηθεί όχι μόνο με εκπροσώπους της Εκκλησίας, αλλά και με πολιτικές αρχές, ενώ προγραμματίζονται συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ζητήσει λογικά στήριξη από την Ελληνική Κυβέρνηση, ίσως και παρέμβαση στο ζήτημα που καίει την Ορθοδοξία. Μία δύσκολη υπόθεση που ίσως φέρει ξανά στο ναδίρ τις Ελληνορωσικές σχέσεις. 

Ήδη οι κακοί διπλωματικοί χειρισμοί του Μ. Μαξίμου έχουν εξοργίσει το Κρεμλίνο, οπότε το τελευταίο που θα ήθελε ο Ελληνισμός θα ήταν να φορτωθεί στις πλάτες του το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της ουκρανικής Εκκλησίας. Τυχόν παρέμβαση της Κυβέρνησης θα έφερνε σε δύσκολη θέση τα ελληνικά συμφέροντα.

Η Αθήνα πρέπει να απέχει από αυτή την κόντρα, διότι το ζήτημα πέρα από την θρησκευτική διάσταση, έχει και γεωπολιτική. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ