Αθλητισμός

Η «κλοπή» του καλοκαιριού από Μαρινάκη με τον παικταρά - «Φωνάζουν» δύο νέοι

Σίγουρα το αποτέλεσμα ενός φιλικού και μάλιστα προπονητικού χαρακτήρα δεν έχει καμία σημασία, ωστόσο ακόμα και σε τέτοια ματς, όπως το χθεσινό του Ολυμπιακού με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά για τον προπονητή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν στη νίκη των Πειραιωτών στου Ρέντη με 3-2, είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα μέχρι τώρα παιχνίδια της ομάδας και να δει για πρώτη φορά αγωνιζόμενους τους Ματίας Ναουέλ και Γκιγιέρμε, οι οποίοι τα πήγαν αρκετά καλά στο ντεμπούτο τους.

Θέλοντας να μάθουμε περισσότερα για το ντεμπούτο των δύο νέων ποδοσφαιριστών των Ερυθρολεύκων, μιλήσαμε με παίκτη του Κισσαμικού, ο οποίος μετέφερε τις εντυπώσεις του και για τους δύο και για τα στοιχεία που έδειξαν στο χορτάρι.

Ο Ναουέλ, αν και βρίσκεται λιγότερο καιρό στον Ολυμπιακό, ήταν αυτός που εντυπωσίασε, καθώς ήταν «αεράτος, με φοβερή αίσθηση του χώρου, εξαιρετική τεχνική και με συνεχή κίνηση». Ο Μαρτίνς τον ξεκίνησε στο παιχνίδι ως δεξί εξτρέμ, με τον Βρουσάι αριστερά και τον Ποντένσε κεντρικό, αλλά οι τρεις παίκτες άλλαζαν θέσεις. Αυτό που δεν άρεσε ιδιαίτερα ήταν μη συνέπειά του στην άμυνα, στοιχείο που μπορεί να οφείλεται βέβαια και στο γεγονός πως το παιχνίδι ήταν φιλικού χαρακτήρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Γκιγιέρμε χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό χαφ και από πολύ νωρίς έδειξε τα στοιχεία που τον έκαναν γνωστό. «Έμπαινε δυνατά στις φάσεις και έδειξε ότι δεν... μασάει στις διεκδικήσεις του κέντρου», μας μετέφερε ο παίκτης του Κισσαμικού, ενώ στα αρνητικά ήταν πως δεν έδειξε και τόσο καλά πράγματα με την μπάλα.

Αυτό που κρατάει πάντως ο Μαρτίνς τόσο για τον Ναουέλ όσο και για τον Γκιγιέρμε, είναι πως βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ότι μπορούν αύριο κιόλας να παίξουν βασικοί!

Η... κλοπή του Ποντένσε και τα 30 εκατομμύρια ευρώ

Εντυπωσιακός ήταν στο χθεσινό φιλικό για μία ακόμα φορά ο Ποντένσε, για τον οποίο προέκυψε ξαφνικά το θέμα με την Σαχτάρ, το οποίο πάντως δεν είναι καινούριο. Ο Πάουλο Φονσέκα, προπονητής των Ουκρανών, σε μία τοποθέτησή του πριν από μέρες υποστήριξε ότι ήθελε τον 23χρονο, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ήταν αδύνατο να τον πάρουν με τις οικονομικές συνθήκες που πήγε στη συνέχεια στον Ολυμπιακό.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ο μοναδικός Πορτογάλος παίκτης για τον οποίο είχα ενδιαφέρον ήταν ο Ντανιέλ Ποντένσε, αλλά με την προϋπόθεση να φτάναμε σε συμφωνία με την Σπόρτινγκ. Προσπαθήσαμε, κάναμε πρόταση, αλλά η Σπόρτινγκ δεν την δέχθηκε. Από τη στιγμή που η Σπόρτινγκ είπε όχι, έπαψε το ενδιαφέρον. Επιπλέον, με τις οικονομικές συνθήκες με τις οποίες πήγε στον Ολυμπιακό ήταν αδύνατο να έρθει στη Σαχτάρ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φονσένκα σύμφωνα με τον Πρωταθλητή.

Ο κόουτς των Ουκρανών ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Σαχτάρ είχε κάνει αλλεπάλληλες προτάσεις στη Σπόρτινγκ για τον Ποντένσε, οι οποίες συνεχίστηκαν και το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportdog.gr, η Σαχτάρ όσο ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Ποντένσε για να τον φέρει στο Λιμάνι, είχε κάνει γερό μπάσιμο και δίνοντας του περισσότερα λεφτά, προσπαθούσε να τον «κλέψει» την τελευταία στιγμή.

Οι Ουκρανοί έδωσαν καλύτερη προσφορά τόσο στον Πορτογάλο παίκτη όσο και στον μάνατζέρ του, Ζορζ Μέντες, όμως δεν τα κατάφεραν να τον πείσουν, καθώς ο συγκεκριμένος ατζέντης παραδοσιακά δεν δουλεύει με ομάδες του ανατολικού μπλοκ, αφού δεν τις εμπιστεύεται, δεν έχει παρτίδες μαζί τους και σπάνια «φορτώνει» εκεί δικούς του παίκτες.

Ο Μέντες δεν πείστηκε και έτσι τον έφερε στον Ολυμπιακό, με την περιβόητη ατάκα μάλιστα προς τους Πειραιώτες, την οποία σας αποκάλυψε το Sportdog.gr σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ότι θα φέρει πρόταση για τον Ποντένσε ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...