Οπλικά συστήματα

Η Κίνα κατασκεύασε την δική της εκδοχή πυραύλων Iskander: Το σύστημα DF-12 M20 (Εικόνες)

Η Κίνα έχει μακρά και φημισμένη παράδοση στην κατασκευή πιστών αντιγράφων επιτυχημένων δυτικών και ρωσικών όπλων και οπλικών συστημάτων. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζει, με οικονομικό τρόπο, σημαντικό έδαφος στον ανταγωνισμό εξοπλισμών με τις δύο παγκόσμιες υπερδυνάμεις, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Το τελευταίο παρόμοιο επίτευγμα της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας αφορά το τακτικό πυραυλικό σύστημα DF-12 M20, το οποίο φέρει πολλές ομοιότητες με το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Iskander, στα σχέδια του οποίου έχει σίγουρα βασιστεί. Μάλιστα, το σύστημα DF-12 M20 είναι σχεδιασμένο για προώθηση στη διεθνή εξοπλιστική αγορά. 

Πρόκειται στην ουσία για την εξαγωγική έκδοση του συστήματος DF-12, το οποίο επισήμως έχει εμβέλεια 100-280 χιλιομέτρων, όμως στην πραγματικότητα υπάρχει η υποψία μπορεί να πλήξει στόχους ακόμα και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων.

Το σύστημα αυτό αναμένεται να βρεθεί στα εκθέματα της 11ης αεροπορικής και αεροδιαστημικής έκθεσης στην Πόλη Ζούχαϊ, στο πλαίσιο του διεθνούς πλέον φήμης αεροπορικού σόου (11th China International Aviation & Aerospace Exhibition / Zhuhai Airshow 2016).

Το σύστημα φέρεται επί οχήματος 8×8 και έχει δύο εκτοξευτές οι οποίοι έχουν από έναν πύραυλο προς εκτόξευση. Οι πύραυλοι διαθέτουν σύστημα αδρανειακής ναυτιλίας, ή μπορούν να κατευθυνθούν με δορυφορικά δεδομένα προς τον στόχο. Πολλοί παρατηρητές έχουν αποκαλέσει το σύστημα ως το «κινεζικό Iskander» λόγω της ομοιότητας που παρουσιάζουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για M20 chinese missile

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...