Υγεία

Η διαδικασία της αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ

Πλέον είναι αρκετά συνηθισμένο πολλοί άνθρωποι που έχουν κάνει τατουάζ να το έχουν μετανιώσει για διάφορους προσωπικούς , κοινωνικούς ή επαγγελματικούς λόγους και να θέλουν να το σβήσουν. Τα τελευταία 20 χρόνια πραγματοποιείται η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ, η οποία είναι η πιο επιτυχημένη μέθοδος. Θα δούμε οπότε ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται κατά την αφαίρεση με λέιζερ και τι πρέπει να προσέξετε.

Η τιμή ώστε να αφαιρέσετε το τατουάζ σας με λέιζερ είναι αρκετά οικονομική, ενώ εάν αγοράσετε κάποιο πακέτο συνεδριών είναι σίγουρα πιο συμφέρον. Πριν από τη θεραπεία δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία, πέρα από την επάλειψη με ειδική αναισθητική κρέμα για μισή με μία ώρα. Ανάλογα με το τατουάζ που έχετε, αλλάζει και ο αριθμός των συνεδριών. Για την αφαίρεση ενός ερασιτεχνικού τατουάζ  χρειάζονται 1-10 συνεδρίες, ενώ για την αφαίρεση ενός επαγγελματικού από 5-20. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, θα νιώσετε ένα ελαφρύ κάψιμο, ενώ ενδέχεται να δημιουργηθεί οίδημα στην περιοχή. Σε διάστημα 4-6 εβδομάδων το χρώμα εξασθενεί, και έτσι ορίζεται και η επόμενη συνεδρία. Για την αφαίρεση του τατουάζ συνήθως ακολουθείται η επιλεκτική φωτοθερμόλυση. Κατά τη διάρκειά της, οι δέσμες φωτός που απελευθερώνονται από το λέιζερ διασπούν τη χρωστική σε πολύ μικρά σωματίδια τα οποία στη συνέχεια καταπολεμούνται από τα κύτταρα και αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω της λεμφικής οδού. Γύρω από το τατουάζ, το δέρμα δεν επηρεάζεται και παραμένει ίδιο. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών μπορεί να ακούσετε ένα κύμα το οποίο προκύπτει. Αυτό οφείλεται στη γρήγορη έκρηξη που πραγματοποιείται στο χρώμα εκείνη τη στιγμή, λόγω της υψηλής έντασης του λέιζερ ώστε να διασπάσει άμεσα τη χρωστική του τατουάζ και παράλληλα να μην προκαλέσει τραυματισμό στο δέρμα. Μετά από κάθε συνεδρία, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού ώστε να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες. Θα πρέπει να αποφύγετε για δύο ημέρες την επαφή του δέρματος με το νερό, καθώς και να ενυδατώνετε την περιοχή συνεχώς με αναπλαστική κρέμα. Επίσης, για τέσσερις εβδομάδες μετά τη συνεδρία, θα πρέπει  να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.

Οι περιοχές του σώματος από τις οποίες μπορεί να αφαιρεθεί ένα τατουάζ είναι σίγουρα το σώμα, όπως η πλάτη, το στήθος, τα χέρια, τα πόδια, η κοιλιά και οι μασχάλες, καθώς και το πρόσωπο και ο λαιμός, με τα συνηθέστερα σημεία να είναι το πηγούνι, τα ζυγωματικά, το άνω χείλος ή τα φρύδια. Πολλές γυναίκες προχωρούν πολύ συχνά στην αφαίρεση τατουάζ από τα φρύδια, λόγω της μη πετυχημένης εφαρμογής της χρωστικής στην περιοχή αυτή.

Μην ξεχνάτε ότι το λέιζερ μπορεί να χρησιμεύσει και για την κάλυψη ενός τατουάζ. Στην περίπτωση που το τατουάζ είναι σκουρόχρωμο, συνήθως ακολουθείται η πρακτική του ανοίγματος χρωματικά του τατουάζ με λέιζερ, ώστε να είναι καλύτερη η κάλυψη, και έπειτα η εφαρμογή ενός νέου από πάνω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ