Μέση Ανατολή

Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Τελ-Αβίβ επέβαλε η Ρωσία - Καθηλωμένα τα Ισραηλινά μαχητικά - Εσπευσμένα στην Μόσχα o Α/ΓΕΑ του Ισραήλ

Ο Πούτιν "κλείδωσε" ολοκληρωτικά την Α.Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και του Λιβάνου,  απέναντι σε Ισραηλινούς και Αμερικανούς.

Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να κράτησε προσωρινά «ήπια» στάση χθες απέναντι στο Ισραήλ ως προς στο ζήτημα της κατάρριψης του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους Il-20 , σήμερα όμως απαγόρευσε όλες τις πτήσεις αεροσκαφών από την Α.Μεσόγειο και το Λίβανο, ενώ έδωσε εντολή για αεροναυτική άσκηση γύρω και από την Κύπρο αποκλείοντας ξανά τις βρετανικές βάσεις.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι ο Πούτιν προειδοποίησε τηλεφωνικά τον Νετανιάχου να μην πραγματοποιήσει ξανά τέτοιες επιχειρήσεις στο μέλλον, ενώ δεσμεύθηκε να ενισχύσει την ασφάλεια των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία.

Την ίδια στιγμή ο Ισραηλινός Α/ΓΕΑ μεταβαίνει εσπευσμένα στην Μόσχα για να δώσει «εξηγήσεις» για το περιστατικό με το ρωσικό αεροσκάφος στον Ρώσο ομόλογο του.

Εκεί οι πληροφορίες του ρωσικού τύπου αναφέρουν ότι θα τονιστεί η νέα ρωσική στάση ως προς τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία, απαγορεύοντας την «μεσογειακή δίοδο» στα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, διότι στην περιοχή πετούν συνεχώς ρωσικά αεροσκάφη, ενώ δίπλα πλέουν ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια.

«Η Ρωσία απέκλεισε εντελώς την ικανότητα του Ισραήλ να καταστρέφει πλέον στόχους στη Συρία από τη Μεσόγειο θάλασσα ή τον Λίβανο.

Οι αεροπορικές επιδρομές στο εξής θα μπορούν να  υλοποιηθούν μόνο απευθείας από το Ισραήλ ή από τον Ιορδανικό εναέριο χώρο.

Τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ εμποδίζονται πλέον  επίσης να φθάνουν έξω  από τις ακτές της Συρίας», γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Debka news  .

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ξαφνικά σήμερα το πρωί, το «κλείσιμο» του εναέριου χώρου σχεδόν ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου για την εναέρια κυκλοφορία και τη ναυτιλία, από τις ακτές της Συρίας και του Λιβάνου έως την Κύπρο λόγω ρωσικής «στρατιωτικής άσκησης».

Αυτή η ρωσική κίνηση δεν απευθύνεται μόνο στο Ισραήλ, αλλά αφορά και την νατοϊκή αρμάδα στην οποία συμμετάσχει και ελληνική Φρεγάτα.

Επιδίωξη της Μόσχας είναι να «κοπεί ο αέρας» της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman που πλέει με ρότα τις συριακές ακτές .

Η ναυτική ομάδα μάχης του αμερικανικού πλοίου φέρει 6.000 προσωπικό,  9 μοίρες μαχητικών  αεροσκαφών , και διαθέτει αντιτορπιλικά με πυραύλους Κρουζ  σε μεγάλη αφθονία.

Είναι η πρώτη σημαντική "απάντηση" της κυβέρνησης Τραμπ στην μεγάλη ρωσική ναυτική άσκηση  με την παρουσία  25 πολεμικών πλοίων έξω από την ακτή της Συρίας την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Η ρωσική ναυτική συγκέντρωση και η επικείμενη άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, κλιμακώνουν την στρατιωτική  ένταση στη Συρία μέχρι το επόμενο βήμα μεταξύ των ΗΠΑ, Ρωσίας και  Ισραήλ.

Σήμερα, ισραηλινή στρατιωτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Α/ΓΕΑ υποπτέραρχο Amikam Norkin, βρίσκεται στη Μόσχα  για να παρουσιάσει την ισραηλινή άποψη κομίζοντας παράλληλα στοιχεία  για το περιστατικό της Δευτέρας, κατά το οποίο ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε  από συριακό πύραυλο κατά τη διάρκεια ισραηλινής πυραυλικής επίθεσης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η τετράδα  ισραηλινών F-16 που πετούσε στην περιοχή, στόχευε  στρατιωτική μονάδα της Συρίας που είχε αναλάβει την παροχή όπλων στην  Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «η αντιπροσωπεία του στη Μόσχα θα επιδιώξει την παρουσίαση ακλόνητων στοιχείων σε Ρώσους αξιωματούχους για την «πλήρη κατάρρευση όλων υποψιών  εμπλοκής του Ισραήλ στο περιστατικό , συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών [που οδήγησαν στην επίθεση], καθώς και των κυριότερων πορισμάτων της εσωτερικής έρευνας του IDF, καθώς και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των Σύρων να παράσχουν στρατηγικά όπλα στη Χεζμπολάχ  στη Συρία ».

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι Ρώσοι ειδικοί θα μελετήσουν προσεκτικά τα στοιχεία που θα παραδώσει ο Ισραηλινός αρχηγός της αεροπορίας.

Το πιο σημαντικό  όμως στην όλη κατάσταση που «μυρίζει κυριολεκτικά  μπαρούτι» λόγω εμπλοκής στην περιοχή της Α.Μεσογείου : ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας-Ρωσίας-Συρίας-Τουρκίας και Ισραήλ , το αναφέρει στο τέλος το Debka file news,  που αντιπροσωπεύει στην ουσία τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, με την φράση... «αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις» και αυτό λέει πολλά για το επόμενο διάστημα.

https://youtu.be/Z8iRD518BgU?t=26

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...