Κόσμος

Ζαχαρτσένκο: Αύριο η κηδεία του ρωσόφονου ηγέτη

Για αύριο είναι προγραμματισμένη η κηδεία του Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο. Παραμένει ως στόχος η ενοποίηση με τη Ρωσία, διαμήνυσε ο εκτελών χρέη επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, έπειτα από έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο στο κέντρο του Ντονέτσκ.

Την ίδια ώρα, ο εκτελών χρέη αρχηγού της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας, Ντιμίτρι Τραπεζνίκοφ, δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο στρατιωτικής προβοκάτσιας εκ μέρος της Ουκρανίας.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα μίας στρατιωτικής προβοκάτσιας από τις ουκρανικές δυνάμεις, μετά τη δολοφονία του Ζαχαρτσένκο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Αναμένουμε προβοκάτσιες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στα σχέδια της ουκρανικής πλευράς. Έχει ήδη καταγραφεί σειρά παραβιάσεων».

Στο μεταξύ οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τη «μάχη» για την ενοποίηση με τη Ρωσία, παρά τη δολοφονία του προέδρου. «Η εξωτερική μας πολιτική παραμένει αμετάβλητη. Στόχος είναι η ενοποίηση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» ξεκαθάρισε ο Τραπεζνίκοφ, σε γραπτή του δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε την Παρασκευή σε έκρηξη που σημειώθηκε σε εστιατόριο στο κέντρο του Ντονέτσκ.

Οι αρχές αντιμετωπίζουν το γεγονός ως «τρομοκρατικό», ενώ αρκετοί ύποπτοι έχουν ήδη ομολογήσει ότι η επίθεση ενορχηστρώθηκε από την Ουκρανία. Μετά τη χθεσινή επίθεση, οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας έχουν προχωρήσει στην αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας, επεκτείνοντας κατά δύο ώρες την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στον θάνατο του Ζαχαρτσένκο, έκανε λόγο για μία «άθλια δολοφονία» από αυτούς που προτιμούν «τον δρόμο της τρομοκρατίας» για να βρουν μία ειρηνική λύση στη τετραετή σύγκρουση της ανατολικής Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...