Κυβέρνηση

Εντολή από το Μ. Μαξίμου: «Πνίξτε στα χημικά τους διαδηλωτές, ο αέρας ευνοεί!» - Στημένη η συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα;


Ξεσκεπάζονται οι Κυβερνητικοί πλέον και από τα πιο επίσημα χείλη. Εξαρχής ο Α. Τσίπρας και η παρέα του στο Μ. Μαξίμου, ήθελε να πνίξει στα χημικά τους Ελληνες πατριώτες που συγκεντρώθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Ηθελαν να εκφοβίσουν, να δημιουρήσουν κλίμα τρομοκρατίας.

Η καταγγελία:

'Υπήρχε εντολή που έλεγε ότι θα κάνετε χρήση χημικών και ο αέρας εκεί ευνοούσε να πηγαίνει πάνω στον κόσμο'', δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών Ευστράτιος Μαυροειδάκος αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ.

"Δεν θέλουμε την εικόνα να βλέπετε αστυνομικούς με αντιασφυξιογόνες μάσκες απέναντι σε πολίτες. Υπήρχαν μικρά παιδιά, υπήρχαν ηλικιωμένοι. Δεν είναι καλές εικόνες για εμάς", πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι "το μόνο που δεν χωράει δίπλα από τη λέξη Τόσκας είναι το επιτυχημένος. Έχει φύγει και έχει στην πλάτη του 100 νεκρούς".

Δείτε το βίντεο:

Η υποκρισία βέβαια του Α. Τσίπρα είναι τεράστια. Οι εικόνες ντροπής με τα εκατοντάδες δακρυγόνα να πέφτουν ανεξέλεγκτα ακομη και μέσα σε οικογένειες με μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα.

Από την εποχή που ο ίδιος έπαιρνε μέρος σε συλλαλητήρια και φώναζε «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και οργιζόταν για την αστυνομοκρατία και την κρατική βία, φαίνεται ότι πέρασε πολύς καιρός.

Εχει ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο, να θυμηθούμε τη στάση του Αλέξη Τσίπρα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Να θυμίσουμε ότι την 1η Ιουλίου 2011, τρία εικοσιτετράωρα μετά τα γενικευμένα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στην πλατεία Συντάγματος.

Την αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε υποβάλει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πληρεξούσια, τότε, δικηγόρος του σημερινού πρωθυπουργού. Είχαν μάλιστα κατατεθεί και 38 βίντεο και φωτογραφίες με περιπτώσεις αστυνομικής βίας.

Στις 9 Απριλίου 2012 ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πάει στον Αρειο Πάγο και ζήτησε από τον τότε εισαγγελέα κ. Τέντε να μάθει για την πορεία της έρευνας. Σύμφωνα με τα όσα ελεγε στην αναφορά του τότε ο νυν πρωθυπουργός:

«Τα φαινόμενα τέτοιας ακραίας αστυνομικής βίας συνιστούν αναμφίβολα μέσο κατάλυσης της ίδιας της Δημοκρατίας και ενισχύουν το αίσθημα απόγνωσης των πολιτών, που νιώθουν απογυμνωμένοι από κάθε μέσο αποτελεσματικής διαμαρτυρίας, με συγκλονιστικό παράδειγμα τον Δημήτρη Χριστούλα, τον συνάνθρωπο και συμπολίτη μας που πριν από 5 ημέρες αφαίρεσε την ίδια του τη ζωή στην Πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενος για την αποστέρηση κάθε έννομης προστασίας και κάθε μέσου αυτοπροστασίας από τη σαρωτική ισοπέδωση της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Ακόμη, όπως τονίζεται στη σχετική αναφορά «η μη αποτελεσματική παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας μέχρι σήμερα και η παραπομπή της έρευνας σε ατέρμονες διαδικασίες διερεύνησης, ενώ τεχνολογικά και υπηρεσιακά είναι ευχερέστατη η απόδοση ευθυνών, είναι πρόδηλο ότι έχει ενισχύσει το αίσθημα ατιμωρησίας των δραστών και έχει οδηγήσει σε νέα φαινόμενα βίας, καταστολής και θυματοποίησης πολιτών, με θύματα ακόμη και ιστορικά πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης, που υπέστησαν ανηλεή επίθεση με χημικά στις 12/2/2012, κατά τη μεγαλειώδη, ειρηνική, μαζική συγκέντρωση αντίθεσης και αντίστασης στην ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, που καταπνίγηκε και αυτή με χημικά μέσα και αστυνομική βία».

Οι 14 αστυνομικοί αθωώθηκαν πρόσφατα.

Ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη δεν «είδε» επεισόδια προφανώς, αλλιώς θα έπρεπε να καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών. Εκτός κι αν επί ΣΥΡΙΖΑ το ξύλο δεν…πονάει και τα χημικά σε βάρος παιδιών είναι ακίνδυνα.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fomadaalithias%2Fvideos%2F1063751330450183%2F&show_text=0&width=560

Σκηνοθετημένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ;

Για μια σκηνοθετημένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ καταγγέλλει τον Τσίπρα, η εφημερίδα το «Βήμα».

Σε άρθρο του ο δημοσιογράφος, Άγγελος Κωβαίος, κάνει λόγο για έναν «πανικόβλητο» πρωθυπουργό που προσπάθησε να σκηνοθετήσει τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, αναγκάζοντας πολλούς από τους συντάκτες να γνωστοποιήσουν από πριν τι θα τον ρωτήσουν προκειμένου να πάρουν μια «καλή σειρά».

Σε άρθρο της η εφημερίδα καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα ότι απέκλεισε από τις ερωτήσεις για μία ακόμη φορά «Το Βήμα», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι «φοβάται την κριτική, δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις άγνωστες σε αυτόν ερωτήσεις και εξακολουθεί να έχει μία ιδιότυπη αντίληψη περί Δημοκρατίας».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Άγγελου Κωβαίου

Ο ολοκληρωτισμός ενός δειλού Πρωθυπουργού

Το χειρότερο πρόσωπο της καθεστωτικής αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ, του ιδίου και της ομάδας που τον περιβάλλει στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή το μεσημέρι.

Σε μία… Καστρικού τύπου, εν πολλοίς σκηνοθετημένη συνέντευξη στο πλαίσιο της επεισοδιακής παρουσίας του στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός απέκλεισε από τις ερωτήσεις για μία ακόμη φορά «Το Βήμα».

Εδειξε έτσι, ότι την κριτική την φοβάται, τις άγνωστες σε αυτόν ερωτήσεις δεν θέλει καν να τις αντιμετωπίσει και ότι εξακολουθεί να έχει μία ιδιότυπη αντίληψη περί Δημοκρατίας. Πολλές από τις ερωτήσεις ήταν γνωστές σ’ αυτόν εκ των προτέρων, καθώς όσοι είχαν κάνει το λάθος να ζητήσουν από τον εκπρόσωπο Τύπου «μια καλή σειρά», ήταν και υποχρεωμένοι να ενημερώσουν για το τι θα ρωτούσαν. Για να μην μιλήσσουμε για τους χαριεντισμούς με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο.

Αν δεν ήταν ο φόβος, ο λόγος για τον οποίο δεν δόθηκε ερώτηση στο «Βήμα», ήταν κάτι χειρότερο. Η αντίληψη ότι ένας Πρωθυπουργός δεν οφείλει να σέβεται την θεσμική λειτουργία του Τύπου και ότι αντιθέτως δικαιούται να κάνει με επιδεικτικό και προκλητικό τρόπο ό,τι είναι δυνατόν για να το επιδείξει.

Θεσμικός ρόλος του Τύπου είναι γνωστό τι σημαίνει. Πάνω από όλα είναι μία δημοκρατική κατάκτηση. Και πάντως, «Το Βήμα» έχει συμβάλλει καθοριστικά σε αυτήν.
Το να πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι έχει καταφέρει κάτι με την κωμική απόπειρά του να φιμώσει συγκεκριμένα Μέσα, είναι προφανώς δικαίωμά του. Το να προχωρεί όμως στην υλοποίηση αυτού που πιστεύει, είναι λάθος θεμελιώδες, το οποίο θα πληρώσει όταν έλθει η ώρα.

Από μία άλλη άποψη και με δεδομένες τις αντιλήψεις του, είναι και τιμή μας που ο πανικόβλητος Πρωθυπουργός έκανε αυτήν την επιλογή. Απέδειξε έτσι την πολιτική δειλία του και την αδυναμία του να υπερβεί τις ολοκληρωτικές του αντιλήψεις.

Για να βλέπουν και να μαθαίνουν και όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν στην δυνατότητά του να μετατραπεί σε κάτι άλλο από αυτό που είναι: Ενας οπαδός του Μαδούρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...