Κόσμος

Εντάλματα σύλληψης για 110 ενεργά στελέχη της Αεροπορίας της Τουρκίας

Η καταδίωξη του Φετουλάχ Γκιουλέν και των οπαδών του από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 αλλά και τις πρόσφατες εκλογές που έδωσαν δεκάδες υπερεξουσίες στον... «σουλτάνο».

Ως μέρος της έρευνας και του ξεσκαρταρίσματος όλων των δημοσίων τομέων της χώρας από υποστηρικτές της FETÖ, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση, το γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 110 εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας.

Στα εντάλματα αναφέρονται με τις θέσεις τους: 3 σμήναρχοι, 2 αντισμήναρχοι, 6 επισμηναγοί, 3 σμηναγοί, 18 υποσμηναγοί, 1 ανθυπολοσμηναγός και 77 υπαξιωματικοί, ενώ 5 από τους υπόπτους αναφέρθηκαν ως πιλότοι.

Σύμφωνα με τα εντάλματα όλοι οι ύποπτοι βρίσκονται στις 16 πόλεις της Άγκυρας, ενώ όπως έγινε γνωστό, εξ αυτών έχουν συληφθεί 85.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...