Ρωσία

Ενεργοποιήθηκε η Σινο-ρωσική πολεμική μηχανή: 300.000 στρατιώτες και χιλιάδες άρματα μάχης - Πρωτοφανής επίδειξη ισχύος προς τη Δύση - Βίντεο

Η Ρωσία διεξάγει τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της εδώ και 40 χρόνια, αναφέρει ο βρετανικός και αμερικανικός τύπος σήμερα Τρίτη, σε μια σαφέστατη και πέρα από κάθε αμφιβολία προσπάθεια από μέρους της, να κάνει μια μεγάλη επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στην Δύση και ειδικά στις ΗΠΑ.

Με το όνομα Vostok 2018, ξεκίνησε σήμερα το πρωί, η μαζικότερη άσκηση με την συμμετοχή περίπου 300.000 στρατευμάτων, περισσότερων από 1.000 αεροσκαφών, ελικοπτέρων και 36.000 αρμάτων μάχης, ΤΟΜΑ, και αυτοκινούμενων πυροβόλων, τζιπ και άλλων οχημάτων, καθώς και 80 πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού δήλωσε ότι οι ασκήσεις είναι οι μεγαλύτερες που έγιναν από το 1981, έτος που εγκαινίασε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν, ως τον ''πόλεμο των άστρων'' στην αμυντική και εξωτερική του πολιτική.

Εκτός των 300.000 Ρώσων στρατιωτών, συμμετέχουν επίσης και 3200 Κινέζοι μαζί με αεροσκάφη, άρματα μάχης και γενικά ολόκληρο τον εξοπλισμό τους, όπως είχαμε αναφέρει σε άρθρο μας με τίτλο ( Ατσάλινος κλοιός: Ερχεται η μεγαλύτερη Ρωσική άσκηση από την πτώση της ΕΣΣΔ – Τεράστια Σινο-ρωσική συγκέντρωση πυρός – Επίδειξη δύναμης προς το ΝΑΤΟ). 

Η άσκηση Vostok-2018 αποσκοπεί επίσημα στον έλεγχο της πολεμικής ικανότητας του ρωσικού στρατού να κινηθεί ταχύτατα και να αναπτύξει μεγάλες δυνάμεις σε μεγάλες αποστάσεις, καθώς και στον συντονισμό μεταξύ πολλών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων (διακλαδικότητα) κατά τη διάρκεια μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής άσκησης.

Ανεπίσημα όμως, Ρώσοι και Κινέζοι επιδεικνύουν στην Ουάσιγκτον μέρος των πολεμικών τους μηχανών, με στόχο να κάνουν γνωστό με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο πλανήτης δεν ελέγχεται πλέον από μία μόνη υπερδύναμη.

Πρόκειται επίσης για την άνοδο του ασιατικού ΝΑΤΟ, (συμφωνία της Σανγκάης), και την διεκδίκηση ζωνών επιρροής στον πλανήτη.

Η Κίνα διεκδικεί σαφέστατα τον δυτικό ειρηνικό Ωκεανό και τις παρακείμενες χώρες μέχρι την Αυστραλία, ενώ η Ρωσία την Α.Ευρώπη και μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, μιας και έχει εκεί θρησκευτικά και ιστορικά ερείσματα.

Η άσκηση «απλώνεται» σε μεγάλες εκτάσεις της αχανούς ρωσικής επικράτειας, άλλο ένα δείγμα της επίδειξης πολεμικής ισχύος, μιας και έχουμε μετακινήσεις ρωσικών μονάδων έως την ρωσική Άπω Ανατολή με χρήση σιδηροδρόμων και μεταγωγικών αεροσκαφών.

Πολλές μονάδες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας θα συνεκπαιδευτούν με τους Ρώσους στην περιοχή Tsugol, σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι το ασιατικό αντίπαλο δέος δεν γεννήθηκε απλώς, αλλά είναι εδώ και απειλεί κανονικά τις ΗΠΑ από την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο κέντρο αποφάσεων.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ακριβώς για τον σκοπό αυτόν, το ρωσικό γενικό επιτελείο θα πραγματοποιήσει και την δοκιμή «ορισμένων» νέων οπλικών συστημάτων.

Για παράδειγμα, οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα αναπτύξουν τα νέα ΤΟΜΑ τους BMD-4M, καθώς και οχήματα Patriot εξοπλισμένα με αντιαρματικά βλήματα Kornet.

Εν τω μεταξύ, θα έχουμε ευρεία χρήση φουσκωτών ομοιωμάτων, εκτοξευτών πυραύλων Iskander και αντιαεροπορικών συστοιχιών S-300, με στόχο την εξαπάτηση των «εχθρικών δυνάμεων».

Ρώσοι ειδικοί των συστημάτων επικοινωνιών έχουν αναπτύξει ένα πραγματικά ασφαλές δίκτυο σε μια περιοχή περίπου 9,8 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, «κλειδώνοντας» την,  για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη ανταλλαγή πληροφοριών και τις σταθερές επικοινωνίες μεταξύ των εκατοντάδων στρατιωτικών μονάδων που συμμετέχουν στην άσκηση.

Επίσης έχουμε ευρυζωνική σύνδεση με το επιχειρησιακό τμήμα του Γενικού Επιτελείου στη Μόσχα, που απέχει 900 χιλιόμετρα, με τις μονάδες, διατηρώντας συνεχή επικοινωνία σε ολόκληρη την ρωσική επικράτεια.

Η άσκηση "Vostok -2018" στην σημερινή διάσταση της, αποτελεί σαφώς μια κίνηση του Κρεμλίνου και προσωπικά του προέδρου Β.Πούτιν, ο οποίος είναι αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, να εκφοβιστεί το «κέντρων λήψης αποφάσεων» στις ΗΠΑ (ανεξάρτητα του προέδρου Τραμπ), μετά την πρόκληση του ΝΑΤΟ σε Βαλτική-Ουκρανία-Βαλκάνια και Υπερδνειστερία.

Η παρουσία τόσων μονάδων του ΝΑΤΟ στην Βαλτική για παράδειγμα, τόσα λίγα χιλιόμετρα κοντά από μεγάλες ρωσικές πόλεις, αποτελεί θλιβερή ανάμνηση για τους Ρώσους μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Σε καμία περίπτωση σήμερα εν έτει 2018, δεν πρόκειται οι Ρώσοι να πάθουν ότι είχαν πάθει από τις ορδές των Γερμανών Ναζί τις οποίες δια βίας σταμάτησαν στα προάστια της Μόσχας, αφού είχε πρώτα επιδράσει ο ρωσικός χειμώνας.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αν και εφόσον δουν ότι απειλούνται με νατοϊκούς πυραύλους μακρού βεληνεκούς σε Βαλτική και Ουκρανία, θα κάνουν εισβολή και εξουδετέρωση σε χρόνο μηδέν.

Ενώ ταυτόχρονα θα κτυπήσουν με βαλλιστικούς πυραύλους SARMAT, όλες τις αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στην Σούδα.

Πρόκειται για το απόλυτο σενάριο κήρυξης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, που τόσο απεύχονται εκατομμύρια πολίτες. 

https://youtu.be/1X_bgSjgUk0?t=1

https://youtu.be/0zvDQRCto1o

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...