Κόσμος

Εμανουέλ Μακρόν: Υπέρ των απελάσεων παράνομων μεταναστών από τη Γαλλία

Αυστρία, Γαλλία... συμμαχία στο μέτωπο κατά της παράνομης μετανάστευσης. Πιεσμένος ο Εμανουέλ Μακρόν από την κοινή γνώμη, η οποία έχει αγαναχτήσει από την αλλοίωση της κοινωνίας  συντάσσεται πλέον με την γραμμή του δεξιού Σεμπάστιαν Κουρτς για τους μετανάστες.

Τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που θα είναι αφιερωμένη κατά μεγάλο μέρος στους μετανάστες, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε τη διοργάνωση μιας συνόδου κορυφής ΕΕ – Αφρικής τον Δεκέμβριο ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε την ενίσχυση των απελάσεων των παράνομων  μεταναστών.

«Θα διοργανώσουμε μια σύνοδο κορυφής Ευρώπης – Αφρικής τον Δεκέμβριο, ελπίζουμε στην υποστήριξη της Γαλλίας. Θέλουμε να εστιάσουμε στην οικονομική ανάπτυξη της Αφρικής», ανακοίνωσε ο καγκελάριος, που έγινε σήμερα το πρωί δεκτός από τον Γάλλο ηγέτη στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε και αυτός, «παράλληλα με τον σεβασμό των αξιών μας», «έναν καλύτερο έλεγχο των αφίξεων με την ενίσχυση της Frontex και έναν καλύτερο διάλογο με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης»

Έκρινε όμως επίσης απαραίτητη «μια πολιτική επαναπροώθησης για εκείνες και εκείνους που αναχαιτίζονται σε κατάσταση αντικανονικότητας και δεν δικαιούνται να αποκτήσουν άσυλο».

Συμφώνησε ως εκ τούτου με την προτεραιότητα της Βιέννης για «μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης ασφαλίζοντας τα εξωτερικά σύνορα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ