Ένοπλες Συρράξεις

Πολεμική κινητοποίηση στην Α. Ουκρανία: Μαζικές μετακινήσεις ουκρανικών δυνάμεων στα σύνορα με Ντονέτσκ - Ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες

Σφοδρές αψιμαχίες μεταξύ Ρωσόφωνων και ουκρανικών δυνάμεων στην Α.Ουκρανία με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά ακόμα και για ξεκίνημα νέου πολέμου στην περιοχή.

Πριν λίγο ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν σφοδρούς πυροβολισμούς προς τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονένσκ, τουλάχιστον 11 φορές, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν βαριά όπλα και δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής δύναμης ταχείας αντιδράσεως.

«Οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των θέσεων των στρατευμάτων μας 11 φορές. Ο εχθρός δεν χρησιμοποίησε όπλα που απαγορεύτηκαν από τις συμφωνίες του Μίνσκ.

Οι Ρώσοι στρατιώτες κτύπησαν τις θέσεις μας με εκτοξευτές χειροβομβίδων, βαριά πολυβόλα και μικρά αυτόματα όπλα.”, σημειώνει η ουκρανική αναφορά στο Facebook.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στους οικισμούς Krymske, Pivdenne, Maryinka, Starohnativka, Pavlopil, Hnutove, Lebedynske και Vodiane.

Όπως ανέφεραν οι πηγές, από χθες το βράδυ ουκρανικά στρατεύματα μετακινούνται συνεχώς παραβιάζοντας τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέντσκ, ενώ μετακινήσεις έχουμε και από την πλευρά των ρωσόφωνων με βαρέα οχήματα μάχης, ΤΟΜΑ, άρματα κτλπ.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα αμέσως μετά το περιστατικό με την εκτέλεση, στην ουσία, με χρήση εκρηκτικών σε καφέ–μπαρ του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, από μέλη των μυστικών υπηρεσιών του Κιέβου με συνδρομή δυτικών υπηρεσιών.

Αρκετές τοπικές πηγές ανέφεραν ότι μεγάλη σε έκταση ουκρανική φάλαγγα με θωρακισμένα, ξεκίνησε διασχίζοντας  τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τις ουκρανικές δυνάμεις και τις ρωσόφωνες παραστρατιωτικές δυνάμεις DNR και LNR.

Την ίδια στιγμή έχει ήδη ανακοινωθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της Α.Ουκρανίας.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει πάνοπλες  στρατιωτικές μονάδες στην περιοχή. Ωστόσο, δεν ήταν ξεκάθαρο γιατί γινόταν αυτό.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Η Ουκρανία προετοιμάζεται για πόλεμο κινητοποιώντας 136 χιλιάδες εφέδρους – Ρωσικές μονάδες έχουν ενισχύσει τα δυτικά σύνορα), είχαμε αναφέρει ότι η δύση εφόσον «τελειώσει» με το συριακό ζήτημα και δεν υπάρχει «ψωμί» μετά από μυστική συμφωνία  για το διαμοιρασμό των ζωνών, στην συνέχεια  θα ενεργοποιήσει την σύγκρουση στην  Ανατολική Ουκρανία, η οποία έχει «μεγάλο βάθος».

«Περίπου 120 χιλιάδες έφεδροι βρίσκονται εντάσσονται σταδιακά  στο πρώτο στάδιο εκπαίδευσης στις ένοπλες δυνάμεις», είχε τονίσει ο  γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Γκόβορ, στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι «Στρατιωτική Τηλεόραση της Ουκρανίας” αποκαλύπτοντας τα σχέδια του Κιέβου για έναν proxy War με την Ρωσία  .

«Αυτή τη στιγμή, περίπου 136 χιλιάδες έφεδροι έχουν ήδη καταμετρηθεί στην επιχειρησιακή δύναμη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Από αυτούς, οι 111 χιλιάδες αποδίδονται στο επιχειρησιακό σχέδιο του πρώτου σταδίου που αφορά την άμεση επάνδρωση των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών και των συνταγμάτων¨, είχε καταλήξει ο ίδιος.

Οι πληροφορίες του ρωσικού τύπου μιλούν για «άνοιγμα» ξανά του μετώπου της «Νέας Ρωσίας» και της πρόκλησης πολεμικών επιχειρήσεων εκ μέρους των Ουκρανών, οι οποίοι έχουν ενισχυθεί από το ΝΑΤΟ, ενώ πηγή ανέφερε και την άφιξη 2500 μισθοφόρων στην χώρα.

Επίσης οι εχθροπραξίες με τους Ρωσόφωνους «ανάβουν» και πάλι το ζήτημα της Υπερδνειστερίας με τον ΟΗΕ να απαιτεί απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ περικυκλώνουν το Καλίνινγκραντ.

Ο αμερικανικός στρατός και το ΝΑΤΟ σκοπεύουν να αντισταθμίσουν την απώλεια της Κριμαίας στην κατεύθυνση της Βαλτικής, κυρίως εις βάρος του Καλίνινγκραντ, αναφέρει το μέλος του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Alexei Kondratiev… και αυτό είναι ο κύριος στόχος μαζί με την περίσφιξη της τανάλιας του ΝΑΤΟ στα ρωσικά δυτικά σύνορα.

Ποια θα είναι η αντίδραση της Μόσχας όμως σε όλα αυτά παραμένει γεγονός άγνωστο, αλλά εδώ και μήνες σε αυτά τα δυτικά σύνορα σταθμεύουν 200.000 πάνοπλοι από κάθε άποψη Ρώσοι στρατιώτες, με 2500 άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενα πυροβόλα, και 850 αεροσκάφη και ελικόπτερα, σε σχηματισμό δύο στρατιών και αποκαλούνται δυτικό μέτωπο με επικεφαλής τετράστερο  στρατηγό.

Η συνέχεια αφορά αποκλειστικά και μονό το Κρεμλίνο και τον Πούτιν, ο οποίος προσπαθεί να καθυστερήσει μια μετωπική σύγκρουση με τις ΗΠΑ όσο μπορεί, ώσπου αποκτήσει πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις και κυρίως τρομερά οπλικά πυραυλικά συστήματα όπως τους υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους που κινούνται με 6-7 max.

Με αυτόν τον τρόπο θα υλοποιούσε ένα από τα κύρια διδάγματα του Κινέζου στρατηγού-φιλόσοφου Σουν Τζου… «Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη».   

https://youtu.be/42QwY7_sr3I?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ