Κόσμος

Μαζική μετακίνηση δυνάμεων στη ΒΔ Συρία: Τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στο Ιντλίμπ - Μεγάλος αριθμός πυροβόλων και αρμάτων μάχης - Βίντεο

Του Ευάγγελου Κόκκινου

Περίπου στις 10:35 μ.μ. (τοπική ώρα), μια μεγάλη φάλαγγα του τουρκικού στρατού εισήλθε στην επαρχία Ιντλίμπ, προερχόμενη από την επαρχία Hatay, ανέφεραν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης της Συρίας.

Σύμφωνα με αυτούς τους ακτιβιστές, η τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στο κυβερνείο του Ιντλίμπ και εντοπίστηκε ταξιδεύοντας μέσα από την πόλη Harem, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας αυτής.

Οι ακτιβιστές πρόσθεσαν ότι ο προορισμός της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης είναι ακόμα άγνωστος αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να κατευθύνονται προς τις πρώτες γραμμές του Ιντλίμπ, ως μέρος της μαζικής στρατιωτικής συγκέντρωσης ενόψει της επικείμενης επίθεσης.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, η τεράστια φάλαγγα του τουρκικού στρατού εισήλθε στην επαρχία Ιντλίμπ με μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβόλων όπλων.

Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/Ozkok_/status/1039279453078253568

Η μάχη για τη βορειοδυτική Συρία ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί τους ξεκίνησαν το βαρύ βομβαρδισμό των κυβερνήσεων Ιντλίμπ και Χάμα.

Από τότε που ξεκίνησε την επίθεσή τους, ο Συριακός Αραβικός Στρατός συγκέντρωσε τις περισσότερες από τις προσπάθειές του στο να στοχεύσει εγκαταστάσεις και τάφρους τζιχαντιστών, κατά μήκος του άξονα Χάμα-Ιντλίμπ.

Ενώ η επίθεση περιορίστηκε μόνο σε βομβαρδισμούς και πυραυλικές επιθέσεις, ο Συριακός Αραβικός Στρατός αναμένεται να κατακλύσει την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Αυτό που επιβραδύνει την μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση από τον Συριακό Στρατό, είναι οι συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των ιρανικών, τουρκικών και ρωσικών κυβερνήσεων.

Η Ρωσία και το Ιράν έχουν ήδη ενημερώσει την Τουρκία ότι δεν θα δεχτούν ακραίες ισλαμιστικές παρατάξεις μέσα στο Ιντλίμπ, ωστόσο, ο τελευταίος προσπαθεί να πείσει τη Μόσχα και την Τεχεράνη να αποφύγουν την επίθεση, καθώς, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, έχει αναλάβει την εκκαθάριση των εξτρεμιστικών ομάδων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...