Κόσμος

«Κόλαση πυρός» από τη Ρωσική και Συριακή αεροπορία - Ισοπεδώνουν τζιχαντιστές και Ιντλίμπ - Αντίστροφη μέτρηση για την χερσαία επίθεση


Η συριακή Πολεμική Αεροπορία (SyAAF) μαζί με την συνδρομή ρωσικών αεροσκαφών, ξεκίνησε πριν λίγο μαζική εναέρια επιδρομή πάνω από την πόλη προπύργιο των ανταρτών Ιντλίμπ.

Συριακά αεριωθούμενα πέταξαν  από τις επαρχίες της Λαττάκεια και Χομς και ξεκίνησαν να ισοπεδώνουν θέσεις ισλαμιστών, βομβαρδίζοντας το δυτικό τμήμα της πόλης .

Σύμφωνα με το στρατιωτικό ανακοινωθέν, η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας ξεκίνησε αρκετές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Jisr Al-Shughour (Ιντλίμπ, στοχεύοντας σε διάφορες πόλεις που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές του Hay'at Tahrir Al-Sham και του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκμενιστάν.

Η Συριακή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε επίσης βαριά την πόλη Jadariya, στην οποία πιστεύεται ότι υπάρχει  μεγάλη παρουσία της οργάνωσης  Hay'at Tahrir Al-Sham.

Αυτός ο νέος αεροπορικός βομβαρδισμός της Ιντλίμπ  σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα Άσαντ –Πούτιν να εξαφανίσουν από το συριακό έδαφος τους τελευταίους μισθοφόρους δολοφόνους  Τζιχαντιστές.

Με αυτό το νέο αεροπορικό βομβαρδισμό, φαίνεται ότι η χερσαία επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) θα ξεκινήσει είτε αύριο, είτε τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες  τον  Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν, να μην εξαπολύσουν «ριψοκίνδυνα» μια «επίθεση» στην επαρχία Ιντλίμπ, που ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες, τονίζοντας πως «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι» διατρέχουν κίνδυνο «να σκοτωθούν».

«Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας δεν πρέπει (ενεργώντας) ριψοκίνδυνα να επιτεθεί στην Επαρχία Ιντλίμπ. 

Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί θα έκαναν ένα σοβαρό λάθος από ανθρωπιστική άποψη αν έπαιρναν μέρος σε αυτή τη δυνητική ανθρώπινη τραγωδία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν. Μην επιτρέψετε να γίνει αυτό!», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πριν μερικά λεπτά ο  υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Walid Muallem μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, δήλωσε ευθαρσώς ότι, "η επικείμενη αμερικανική πυραυλική επίθεση  στην Συρία, δεν επηρεάζει τα σχέδια της Δαμασκού για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ" .

"Οι ΗΠΑ μπορούν να συγκεντρώσουν μεγάλες  δυνάμεις σε διάστημα 24 ωρών για μεγάλη επίθεση κατά  της Συρίας", δηλώνει  ο Σύρος υπουργός .

"Η επιδιωκόμενη επιθετικότητα  των ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει το ηθικό των ανθρώπων μας ούτε θα επηρεάσει τα στρατιωτικά μας σχέδια για την απελευθέρωση του Idlib", συνέχισε ο ίδιος .

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία  μαγειρεύουν ένα σχέδιο για την εμφάνιση δήθεν περιστατικού επίθεσης με χημικά  όπλα.

Αυτό συνέβη και πριν πέντε μήνες στο προάστιο Δούμα της Δαμασκού, όταν οι χώρες αυτές αποφάσισαν να μην αναμένουν ν τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας και διεξήγαγαν τρομερή επίθεση  με πυραύλους στη Συρία.

Ωστόσο , ο συριακός λαός έμαθε τόσα χρόνια  και υπονόμευσε και αυτή την επιθετικότητα. Οι Σύροι γιόρταζαν  καθώς παρακολουθούσαν τους αμερικανικούς πυραύλους να έρχονται κατά της  Συρίας»,επεσήμανε ο Muallem.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ολόκληρη η διεθνής κοινότητα έχει ήδη συνειδητοποιήσει την σαθρή  δικαιολογία των ΗΠΑ  για την επικείμενη επίθεση κατά της Συρίας.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους] παρέχουν στα Λευκά Κράνη εργαλεία για να οργανώσουν ένα "ατύχημα" με χημικά όπλα σε ένα χωριό στην επαρχία Idlib», δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Συρίας προσθέτοντας ότι αυτό θα  χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για μελλοντική επιθετικότητα .

Οι ειδικοί φοβούνται ότι η "φωτιά" που θα ανάψει ο Τραμπ στην Συρία δεν πρόκειται να "ελεγχθεί και σβήσει" με ασφάλεια, με όλα τα ενδεχόμενα  να είναι πλέον ανοικτά.

 

 

 

 

 
https://twitter.com/MrRevinsky/status/1036905512330297344?ref_src=twsrc%5Etfw
https://platform.twitter.com/widgets.js


https://platform.twitter.com/widgets.js
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1036904392891527173?ref_src=twsrc%5Etfw
https://platform.twitter.com/widgets.js
https://twitter.com/MauriceSchleepe/status/1036902431785971712?ref_src=twsrc%5Etfw
https://platform.twitter.com/widgets.js
https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/1036901043165175808?ref_src=twsrc%5Etfw
https://platform.twitter.com/widgets.js
https://twitter.com/eha_news/status/1036894047875551232?ref_src=twsrc%5Etfw
https://platform.twitter.com/widgets.js
https://twitter.com/Dalatrm/status/1036904730944040960?ref_src=twsrc%5Etfw
https://platform.twitter.com/widgets.js
https://twitter.com/24Idlib/status/1036894953035718661?ref_src=twsrc%5Etfw
https://platform.twitter.com/widgets.js

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...