Αθλητισμός

Εθνική – Σάκοτα: «Είμαι Σέρβος αλλά χρωστάω τα πάντα στην Ελλάδα»

Ο Ντούσαν Σάκοτα θα αντιμετωπίσει με την Εθνική Ελλάδας τη χώρα καταγωγής του, τη Σερβία, για τον αγώνα των προκριματικών του Μουντομπάσκετ και μίλησε για αυτή την "μονομαχία", αλλά και τα συναισθήματά του για τη "γαλανόλευκη".

Η Εθνική Ελλάδας προετοιμάζεται για το πρώτο παιχνίδι της δεύτερης φάσης των προκριματικών κόντρα στη Σερβία και ο Ντούσαν Σάκοτα είναι από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης λόγω της διπλής του υπηκοότητας.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε για αυτό στη σερβική «Sportski žurnal» και δήλωσε ότι χρωστάει τα πάντα στην Ελλάδα, αλλά και ότι η συμμετοχή του στην εθνική ομάδα, είναι ένας τρόπος «να επιστρέψω στο ελληνικό μπάσκετ όσα μου έχει προσφέρει».

Οι δηλώσεις του Σάκοτα

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για την Σερβία, γιατί η Ελλάδα θα παρουσιαστεί με γεμάτο ρόστερ. Η Ελλάδα είναι ήδη στο 6-0 και χρειάζεται μόλις μία νίκη για να προκριθεί. Κάθε ματς είναι σημαντικό για την Σερβία, θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο και θα το χρησιμοποιήσει για να νικήσει».

Για το ματς με τη Σερβία: «Πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι 50-50. Θα χαρώ και για τις δύο ομάδες και θέλω να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, κάτι που πιστεύω πως θα συμβεί».

Για την καταγωγή του: «Κατάγομαι από την Σερβία, είμαι Σέρβος, αλλά όσα έχω καταφέρει στην καριέρα μου στο μπάσκετ, τα χρωστάω στην Ελλάδα. Όταν κλήθηκα για τους αγώνες των πρώτων δύο «παραθύρων», έκανα ό,τι καλύτερο για να βοηθήσω την Ελλάδα να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιστεύω πως αυτός είναι ένας τρόπος για να επιστρέψω στο ελληνικό μπάσκετ όσα μου έχει προσφέρει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...