Εκκλησία

Δ. Καμμένος για κατεδάφιση Παναγίας Ελευθερώτριας: «Δεν θα τους περάσει, θα μας βρουν μπροστά τους»

Διαβάστε την ανακοίνωση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου για την κατεδάφιση του Ι.Ν. της Παναγίας της Ελευθερώτριας στον χώρο που πρόκειται να ανεγερθεί το τέμενος στο Βοτανικό

Αποκαρδιωτική η σημερινή μου επίσκεψη στο χώρο του Βοτανικού όπου κατεδαφίστηκε ο Ι.Ν της Παναγίας της Ελευθερώτριας για να διευκολυνθούν οι εργασίες ανεγέρσεως του μουσουλμανικού τεμένους. Θλίψη, οργή, αναπάντητα ερωτήματα και πολίτες που ανησυχούν.

Τόσο το Μάιο του 2015, τον Αύγουστο του 2016 αλλά και τον Μάιο του 2017 σταθερός και συνεπής στις απόψεις μου καταψήφισα τροπολογίες που αφορούσαν την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού.

Τον Μάρτιο του 2017 μάλιστα κατέθεσα Ερώτηση στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους όπου ζητούσα τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, την γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου καθώς και την άδεια οικοδόμησης, χρήσης γης.

Οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών ελλιπείς. Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών αλλά και του Περιβάλλοντος και ενέργειας δεν προβλέπεται η υποχρέωση διενέργειας περιβαλλοντικής αδειοδότησης για χώρους άσκησης θρησκευτικών λειτουργειών ενώ με έγγραφο της η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων ενημέρωσε πως σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαιοτήτων της αρμοδιότητας τους θα διακοπούν οι ανασκαφές.

Στην Ελλάδα του σήμερα που για να χτίσεις το παραμικρό χρειάζεσαι άδειες, μελέτες για τα πάντα, για να χτίσεις Τέμενος σε μια περιοχή, παρά τις επι χρόνια αντιδράσεις κατοίκων και πολιτών, δεν είναι υποχρεωτικό. Προφανώς ούτε και για να γκρεμίσεις Εκκλησίες επειδή εμποδίζουν.

Είμαστε ίσως η πρώτη χώρα παγκοσμίως που γκρεμίζει Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες ανέγερσης του Ισλαμικού Τεμένους προσβάλλοντας έτσι τη θρησκευτική συνείδηση και ταυτότητα των Ελλήνων που η καρδιά και η ψυχή τους είναι συνυφασμένη και άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Χριστιανική Πίστη.

Δεν θα τους περάσει, θα μας βρουν μπροστά τους!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...