ΗΠΑ

Διάταγμα Τραμπ για κυρώσεις σε όσα κράτη παρεμβαίνουν στις εθνικές εκλογές

Διάταγμα, το οποίο επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε κράτη ή οργανισμούς που επιδιώκουν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές, υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία, όπως έσπευσε να εξηγήσει, αποσκοπεί στο «να προστατεύσει τις ΗΠΑ από ξένες παρεμβάσεις στις εγχώριες εκλογές και στις εγχώριες πολιτικές διαδικασίες». «Το εκτελεστικό διάταγμα απαιτεί από τον Διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών να διεξαγάγει τακτικές αξιολογήσεις για τον πιθανό κίνδυνο ξένης επέμβασης στις εκλογές» επεσήμανε, επίσης.

Οι κυρώσεις, συμπλήρωσε, θα περιλαμβάνουν το «μπλοκάρισμα» των περιουσιακών στοιχείων των «ενόχων» και την περιορισμένη πρόσβαση στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο Μπόλτον, μάλιστα, διευκρίνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα ενδεχομένως θα επιβάλλονται και σε περιπτώσεις διασποράς προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Νωρίτερα, ο Τραμπ επανέλαβε την ανάγκη «τερματισμού» της έρευνας για το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές του 2016, η οποία διεξάγεται από τον Ειδικό Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Η ρωσική "εισβολή" ήταν απλώς μία δικαιολογία των Δημοκρατιών για την ήττα στις εκλογές» σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών ασφάλειας διαμήνυσε ότι η Ουάσιγκτον έχει εντοπίσει στοιχεία για πρόθεση ή ικανότητα εμπλοκής στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου σε αρκετές χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει επανειλημμένως απορρίψει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για εμπλοκή στις εκλογές του 2016, κάνοντας λόγο για «αφηρημένες κατηγορίες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...