Σκοπιανό

Δημοψήφισμα στην πΓΔΜ: Ο Τουσκ ψηφίζει «ναι» σε άπταιστα σκοπιανά (βίντεο)


Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter, μιλώντας στη γλώσσα τους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, απευθύνεται στους Σκοπιανούς εν όψει του δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Τουσκ τονίζει, μεταξύ άλλων, πως το κυριότερο μάθημα που έχει αντλήσει από την ζωή είναι ότι πρέπει να αξιοποιείς την ευκαιρία όταν σου δίνουν το δικαίωμα να ψηφίσεις.

Παραλληλίζει την περίπτωση της ΠΓΔΜ με την εμπειρία της πατρίδας του, της Πολωνίας, που, πλέον, ύστερα από δεκαετίες γεωπολιτικών εμποδίων, «επωφελείται από τις άνευ ορίων ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναλυτικά, ο Τουσκ αναφέρει στο μήνυμά του:

«Είναι πολύ σπάνιο στη ζωή να έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Είναι λιγότερο πιθανό να αλλάξεις τη μοίρα ενός έθνους. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία ως Πολωνός. Για δεκαετίες, δεν είχαμε καμία ευκαιρία στα γεωπολιτικά. Αλλά πριν από 30 χρόνια, η ευκαιρία ήρθε. Και παρόλο που πολλοί πίστευαν ότι ήταν αδύνατο να κάνουν την αλλαγή, κινητοποιήσαμε τους φίλους και τις οικογένειες και ψήφισαν για αυτή την αλλαγή. Σήμερα, η Πολωνία επωφελείται από τις άνευ ορίων ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θα σας το έλεγα αυτό σήμερα, αν δεν πίστευα ότι κι εσείς μπορείτε να τα καταφέρετε. Το μάθημα ζωής μου είναι απλό: ποτέ μην χάνετε μια καλή ευκαιρία, όταν σας ζητούν να ψηφίσετε».
https://twitter.com/eucopresident/status/1041671889373024257?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ