Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα για τη ΝΔ, «κερδίζει» η πολιτική Τσίπρα

Στο 5,2% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel. Με την αναγωγή επί των εγκύρων ανεβαίνει στο 6,1%.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1% έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή: 5,5%, ΚΙΝΑΛ: 4,5%, ΚΚΕ: 5,2%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων.

Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 15,8%, αποχή επιλέγει το 12,1% και λευκό το 2,8%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%. Ακολουθούν η ΧΑ με 6,5%, το ΚΙΝΑΛ με 5,3% και το ΚΚΕ με 6,1%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO οι πολίτες θεωρούν δικαιότερη κοινωνικά την πολιτική Τσίπρα (27%) έναντι 25% που συγκεντρώνει η πολιτική Μητσοτάκη.

Θεωρούν επίσης ότι η κυβέρνηση ορθώς διαπραγματεύεται με τους θεσμούς για την μη περικοπή των συντάξεων και ότι θα πρέπει να στηρίξει η ΝΔ. Ωστόσο είναι επιφυλακτικοί στο εάν θα πεισθούν οι θεσμοί τελικά: Το 37% πιστεύει ότι δεν θα πειστούν, το 29% αισιοδοξεί και το 34% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Τέλος, οι ερωτηθέντες θεωρούν σωστό το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό 77%, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (67%) και τις προσλήψεις/μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων σε κρίσιμους τομείς (70%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

alco

ΠΗΓΗ: KONTRANEWS

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ