Κόσμος

Δεν σκύβει το κεφάλι ο Ορμπάν στα κοράκια των Βρυξελλών - Ποταμός στο Ευρωκοινοβούλιο: "Μας καταδικάζετε επειδή είμαστε Χριστιανοί και δεν είμαστε έθνος μεταναστών"

Λάβρος ήταν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν σε μια φλογερή ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, όπου ισχυρίστηκε ότι η χώρα του καταδικάστηκε για την επιλογή της να μην είναι μια «χώρα μεταναστών», καθώς παραδέχτηκε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσε ως στόχο να ενεργοποιήσει η ΕΕ πιο σοβαρές κυρώσεις κατά της κυβέρνησής του.

Φτάνοντας αργά στη συζήτηση στην αίθουσα στο Στρασβούργο την Τρίτη σχετικά με τα δικαστήρια της χώρας, τη μεταχείριση της κοινότητας των Ρομά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των ακαδημαϊκών ελευθεριών, ο Ορμπάν δήλωσε στους ευρωβουλευτές ότι το κοινοβούλιο «προσβάλλει» το έθνος του.

Ένας καταιγιστικός Ορμπάν κατηγόρησε την «πλειοψηφία της υπεράσπισης των μεταναστών» ότι «έχει ήδη αποφασίσει» να επικαλεστεί το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ουγγαρίας, για τη μεταχείριση των μεταναστών και των μειονοτήτων.

"Αλλά έχω έρθει εδώ σήμερα επειδή δεν πρόκειται να καταδικάσετε μια κυβέρνηση αλλά μια χώρα καθώς και ένα έθνος. Θα καταγγείλετε την Ουγγαρία που είναι μέλος της οικογένειας των χριστιανικών εθνών για χίλια χρόνια".

Ο Ούγγρος πολιτικός, ο οποίος κέρδισε σαρωτική εκλογική νίκη τον Απρίλιο, απευθύνθηκε στο κοινοβούλιο πριν από την σημερινή ψηφοφορία σχετικά με μια έκθεση η οποία συμβουλεύει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 7, το οποίο μπορεί τελικά να οδηγήσει ένα κράτος μέλος της ΕΕ να χάσει τα δικαιώματα ψήφου του σύμφωνα με τον Guardian

Ο Ορμπάν κατηγορείται για υπονόμευση της ανεξαρτησίας του δικαστικού κλάδου και των μέσων ενημέρωσης, διεξαγωγή προπαγάνδας και νομικού πολέμου κατά του Κεντροευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που ίδρυσε ο Τζορτζ Σόρος και κακομεταχείριση των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων περιορίζοντας τη λειτουργία μη κυβερνητικών οργανώσεων που επιδιώκουν την βοήθειά τους.

"Η Ουγγαρία δεν θα υποκύψει σε αυτόν τον εκβιασμό, η Ουγγαρία θα προστατεύσει τα σύνορά της, θα σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και - αν χρειαστεί - θα σας αντισταθούμε", δήλωσε ο Ορμπάν.

Ο Ορμπάν αποκάλεσε την Ουγγαρία  «υπερασπιστή της Ευρώπης» και μίλησε για την «διαφορετική άποψή του για τον Χριστιανισμό στην Ευρώπη, για τον ρόλο των εθνών και του εθνικού πολιτισμού».

"Αυτές οι διαφορές δεν μπορούν να αποτελέσουν λόγο για να σταμπαριστεί κάποια χώρα και να αποκλεισθεί από τις κοινές αποφάσεις. ", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Το άρθρο 7 εφαρμόζεται εάν ένα κράτος μέλος της ΕΕ παρουσιάζει μια "συστημική απειλή" στις αξίες της ένωσης, και θα μπορούσε να οδηγήσει τη Βουδαπέστη να χάσει την ψήφο της σε διάφορες ομάδες Ευρωπαϊκών οργάνων, καθιστώντας την ένα κράτος παρία στην ένωση.

Απαιτούνται τα δύο τρίτα των ευρωβουλευτών να ψηφίσουν υπέρ της αποδοχής της έκθεσης την Τετάρτη.

Αυτό θεωρείται πιθανό, αλλά όλα τα άλλα έθνη της ΕΕ θα χρειαστεί να συμφωνήσουν ομόφωνα να τιμωρήσουν τη Βουδαπέστη. Αυτή η συναίνεση δεν επιτεύχθηκε ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι το άρθρο 7 δεν εφαρμόστηκε ποτέ και δεν είναι πιθανό και αυτή τη φορά...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ