Κυβέρνηση

Για νεοφιλελεύθερο λαϊκισμό και ακροδεξιό λόγο κατηγορεί τον Μητσοτάκη ο Πάνος Σκουρλέτης

Ο Πάνος Σκουρλέτης με αποκλειστική του δήλωση στο Newsit.gr τονίζει ότι η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ένα αντικοινωνικό και αντιλαϊκό στίγμα, χαρακτηρίζει καταστροφικό μέτρο να δίνεται ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μιλά για τις προτάσεις του αρχηγού της ΝΔ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

«Εάν έβαζε κανείς έναν τίτλο στην ομιλία και την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έλεγε ότι πρόκειται για την συνάντηση του νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού με έναν ακροδεξιό λόγο που οδηγεί σε ένα αντικοινωνικό αντιλαϊκό στίγμα» είπε στο Newsit.gr ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί την επαναφορά του ΔΝΤ γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί η Ελλάδα είναι σήμερα θωρακισμένη με το μαξιλαράκι των διαθεσίμων ώστε να μπορεί, όταν οι συνθήκες είναι οι πιο κατάλληλες, να δανειστεί από τις αγορές. Εάν δεν καταλαβαίνει γιατί έχουμε το μαξιλαράκι τότε προφανώς θέλει την χώρα υπό επιτροπεία», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Για τον ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Πάνος Σκουρέλτης λέει: «Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε ακόμα για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% που θα πηγαίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σας λέω λοιπόν ότι η πρόταση για να περάσει ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι καταστροφική για την πλειοψηφία των δήμων της χώρας.

Και αυτό γιατί αν η μεταφορά γίνει με βάση τα ακίνητα που είναι στα όρια του κάθε δήμου, ουσιαστικά θα έχουμε δήμους οι οποίοι ανάλογα με τον όγκο των ακινήτων που έχουν στην περιοχή τους θα έχουν έσοδα ενώ άλλοι δήμοι δεν θα έχουν τίποτα. Αν μάλιστα σκεφτεί κάποιος ότι τα περισσότερα ακίνητα είναι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τότε μπορεί να καταλάβει το θα συμβεί με τα 2/3 των δήμων σε όλη την χώρα. Αυτοί οι δήμοι με την λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα έχουν έσοδα;

Πρόκειται λοιπόν για μια πρόταση που εμπεδώνει τον υδροκεφαλισμό και το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης και διευρύνει την ανισότητα ανάμεσα στους δήμους. Είναι μια καταστροφική πρόταση για την αυτοδιοίκηση».

Εργασιακά: «Σε ό,τι αφορά το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων ο κ. Μητσοτάκης έδειξε την απέχθεια του στις ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις τασσόμενος υπέρ των εταιρικών συμβάσεων».

Ασφαλιστικό: «Σε ό,τι αφορά στις επικουρικές συντάξεις η ΝΔ θέλει το πέρασμα των επικουρικών στις ιδιωτικές εταιρείες. Εάν αυτό συμβεί θα υπάρξει κατάρρευση των ήδη εν ενεργεία συνταξιούχων σε ό,τι αφορά στις επικουρικές. Ένα σύστημα για να αναπαράγεται πρέπει να τροφοδοτείται από νέες εισφορές. Όταν αυτό το αφήσεις στην διακριτική ευχέρεια του καθενός και σπάσεις αυτή την υποχρεωτικότητα τότε αυτό το σύστημα παύει να είναι βιώσιμο και θα καταρρεύσει».

Συμβασιούχοι: «Έκανε έναν διαχωρισμό τον τωρινών συμβασιούχων με τους παλαιούς δεν είπε όμως τι θα κάνει με τους παλαιούς. Δεν απάντησε ο αρχηγός της ΝΔ τι θα κάνει με τους ανθρώπους που έχουν συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις εδώ και 10-15 χρόνια και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν ξέφυγε. Ορίζονται με σφικτές διαδικασίες και μπαίνουν μέσω ΑΣΕΠ και όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι φτηνός λαϊκισμός για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν».

Για την αξιολόγηση: «Αξιολόγηση μέσα από τη διαρκή συρρίκνωση του δημόσιου τομέα για να μοιράζει στους υμετέρους ιδιώτες χρήματα και δουλειές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ