Κόσμος

Γεωπολιτική «βόμβα» από Ζιρινόφσκι: «Θα δημιουργήσουμε ρωσική στρατιωτική βάση σε τουρκικό έδαφος» - Προς ολική ρήξη Τουρκίας-ΝΑΤΟ;

«Βόμβα» εξαπέλυσε ο γνωστός για τις θέσεις του ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti και το κανάλι Rossiya, σχετικά με την πιθανότητα, κατά τον ίδιο πάντα, της δημιουργίας ρωσικής βάσης σε τουρκικό έδαφος.

Πρόκειται σαφέστατα για τουρκικό εκβιασμό ο οποίος όπως φαίνεται παίρνει σάρκα και οστά δημιουργώντας κύματα πανικού σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.

Την ιδέα αυτή φέρεται να προωθεί ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκίας, στο πλαίσιο του αμυντικού προγράμματος συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Ζιρινόφσκι τόνισε για το θέμα ότι: «Τώρα πρέπει να απαιτήσουμε τη δημιουργία αεροπορικής και ναυτικής σε Ιράν και Τουρκία», είπε. «Η Τουρκία είναι έτοιμη, μίλησα με τον Ερντογάν, και όπως μου είπε επιθυμεί την πλήρη συμμαχία με την Ρωσία ενώ δεν επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ με τίποτα», αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα .

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ζιρινόφκσι τον Ιούλιο επισκέφθηκε την Άγκυρα για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, μετά από προσωπική πρόσκληση του Ερντογάν...

Επίσης ο Ρώσος βουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων, «πρόκρινε» μάλιστα για ρωσική βάση το αεροδρόμιο στο Ιντσιρλίκ, όταν η Τουρκία αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζουμε άρθρο μας για το ίδιο θέμα εδώ και ένα χρόνιο με το οποίο ξανά-επιβεβαιωνόμαστε με τίτλο ( Η Τουρκία παραχωρεί την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη Ρωσία ενόψει εισβολής στη Β.Συρία!), στο οποίο είχαμε αναφέρει ότι η Τουρκία «τραβάει το σκοινί» με το ΝΑΤΟ ανακοινώνοντας ότι η βάση του Ιντσιρλίκ θα μπορούσε να φιλοξενήσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στον πόλεμο κατά του ISIS, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.

«Η Άγκυρα δεν θα είχε πρόβλημα αν η Ρωσία χρησιμοποιούσε την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για τις αντιτρομοκρατικές της αποστολές εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινίλι Γιλντιρίμ, αλλά αναγνώρισε ότι δεν έχει γίνει ακόμα τέτοιο αίτημα.

«Η Τουρκία άνοιξε την αεροπορική βάση του Ινστιρλίκ για την καταπολέμηση των τρομοκρατών του Daesh. Αυτή χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και το Κατάρ. Άλλα έθνη μπορούν επίσης να επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση, την οποία χρησιμοποιούν και οι Γερμανοί», δήλωσε ο Yildirim στους δημοσιογράφους, όπως ανέφερε το πρακτορείο  Anadolu.

«Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η βάση του Ιντσιρλίκ«, είχε δηλώσει και τότε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε αν η Μόσχα θα μπορούσε να κάνει χρήση του αεροδρομίου.

Απειλούν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ οι Τούρκοι για την δημιουργία του Κουρδιστάν φτάνοντας στα άκρα και την απόσυρση από την συμμαχία, ενώ η πολεμική μετωπική σύγκρουση Ουάσιγκτον και Άγκυρας είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αν κερδίσουν το παιχνίδι αυτό οι νεο-οθωμανοί ο πρώτος που θα την ΄΄πληρώσει” θα είναι η Ελλάδα, ειδικότερα στην περιοχή του Αιγαίου… και αυτό είναι σχεδόν σίγουρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...