Κοινωνία

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τις δυο γυναίκες που λάδωναν μουσειακά εκθέματα - «Μας οδηγούσε το Άγιο Πνεύμα»

Με τέσσερα χρόνια φυλάκιση τιμωρήθηκαν τις δύο γυναίκες που λάδωναν μουσειακά εκθέματα πληρώνοντας ακριβά την ακραία θρησκοληψία τους.

Μέτρησαν ιδιαιτέρως οι μαρτυρίες όσων εργάζονται στα μουσεία που «επισκέφθηκαν» οι δύο γυναίκες, όπου λένε ότι οι ζημίες κυρίως στα ξύλινα εκθέματα είναι μεγάλες. «Η λιπαρή ουσία που χρησιμοποίησαν είχε αφήσει σημάδια. Στον ξύλινο σταυρό έκανε ζημιά και άφησε λεκέ σε μάρμαρο», υποστήριξε στην κατάθεση της η διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου.

Καταδικάστηκαν και τους απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, ενώ πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα. Η «καμπάνα» που άκουσαν, έφτασε τα 4 χρόνια φυλάκιση, με την ποινή τους να μετατρέπεται σε  χρηματική.

Η πρώτη κατηγορουμένη, υποστήριξε πως ό,τι έγινε ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. «Δεν είχα σκοπό να βανδαλίσω. Ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Έπρεπε να κοπούν οι επαφές με τα κακά πνεύματα».

Φωτογραφία-ντοκουμέντο της σύλληψης δύο γυναικών που «λάδωσαν» βιτρίνες και ιερά κειμήλια στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Η δεύτερη γυναίκα, η οποία υποστήριξε ότι ακολουθούσε την πρώτη επηρεασμένη, είπε ότι γνώρισε την συγκατηγορουμένη της σε γυμναστήριο, όπου εργάζονταν ως καθαρίστριες. Εκεί, της χάρισε την Αγία Γραφή. «Μου είπε να πάμε στο μουσείο να βάλουμε λάδια να φύγει το κακό. Μου το είπε η Μαρία που το διάβασε στο βιβλίο, ότι πρέπει να το κάνουμε», είπε κλαίγοντας.

«Πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας», είπε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για δύο κατηγορούμενες με ακαταλόγιστο. «Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την ενοχή των δύο γυναικών χωρίς ελαφρυντικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές