Κυβέρνηση

Βέβαιος ο Τζανακόπουλος πως η κυβέρνηση δεν πέφτει παρά το μήνυμα Καμμένου

Πεπεισμένος πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος παρά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του εάν έλθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Δίχως να αναφερθεί συγκεκριμένα στο τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από το δικομματικό σχήμα, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν σημεία τριβής» ανάμεσα στους δύο εταίρους αλλά μόνον «διαφορετικές οπτικές γωνίες».

Επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης πως η διαφωνία του κ. Καμμένου είναι απλώς μια.

Επισήμανε πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν επεξεργάζεται ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας ή οτιδήποτε άλλο ενώ υποβάθμισε την διαφοροποίηση του κ. Καμμένου ως συνηθισμένη έκφανση των διαφορών που υπάρχουν σε κυβερνήσεις συμμαχίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι βούληση του πρωθυπουργού είναι η συμφωνία των Πρεσπών να κατατεθεί μόλις και εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την πλευρά των Σκοπίων: Δηλαδή αφότου η συμφωνία υπερψηφιστεί στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου και εγκριθεί η συνταγματική αναθεώρηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία δύο τρίτων.

Διαβεβαίωσε μάλιστα πως οι συσχετισμοί στην ελληνική Βουλή σημαίνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μη κύρωσης της συμφωνίας, παρά την διαφωνία του κ. Καμμένου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...