Κόσμος

Αφωνοι οι γιατροί: Μεταλλικό ραβδί του διαπέρασε το κεφάλι και όμως σώθηκε (εικόνα)

Σαν από θαύμα αναρρώνει ένα 10χρονο αγόρι από το Μιζούρι, το οποίο έπεσε από δεντρόσπιτο και καρφώθηκε σε ένα μεταλλικό ραβδί, που χρησιμοποιείται για σουβλάκια.

Το μέταλλο διαπέρασε τον κεφάλι του Xavier Cunningham αλλά δεν άγγιξε τα μάτια, τον εγκέφαλο, τον νωτιαίο μυελό και τα πιο σημαντικά αιμοφόρα αγγεία.

Το αγόρι έπεσε από το δεντρόσπιτο το Σάββατο όταν άρχισαν να τον τσιμπούν σφήκες. Από την πτώση του προσγειώθηκε ακριβώς πάνω στο μέταλλο.

Σύμφωνα με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κάνσας αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, αν και είναι πιθανό να επηρεαστεί η φωνή του.

Η ιατρική ομάδα κατάφερε με επιτυχία να αφαιρέσει το ραβδί, το οποίο μάλιστα ήταν τετράγωνο και όχι στρογγυλό, κάνοντας την επέμβαση ακόμα πιο δύσκολη ακριβώς επειδή είχε γωνίες.

Η μητέρα του περιέγραψε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πώς είδε τον γιο της να μπαίνει στο σπίτι ουρλιάζοντας, με το ραβδί καρφωμένο στο κεφάλι του.

«Πεθαίνω, μαμά, το νιώθω» της έλεγε μέσα στο ασθενοφόρο, καθ' οδόν για το νοσοκομείο.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο αλλά χρειάστηκε να διακομιστεί σε ακόμα δύο ώστε μα βρεθεί το σωστό για να υποβληθεί στη δύσκολη επέμβαση.

Από το τραύμα του δεν υπήρχε αιμορραγία και η εγχείρηση ολοκληρώθηκε πολλές ώρες αργότερα, το πρωί της Κυριακής.

«Δεν θα μπορούσε να είχε υπάρξει πιο τυχερός. Ήταν μία στο εκατομμύριο να περάσει το μέταλλο μέσα από το  κεφάλι και να μην πλήξει σημαντικά όργανα ή αγγεία» εξήγησε ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας του Κάνσας. Όπως είπε, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα αιμοφόρα αγγεία στον λαιμό του παιδιού, ενώ χαρακτήρισε την ανάρρωσή του θαύμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...