Κοινωνία

Αφιέρωμα της ΕΡT στον Αντώνη Βαρδή - Η συγκινητική ανάρτηση του Γιάννη στα social media


Ο δημοφιλής συνθέτης και ερμηνευτής μιλά για τη ζωή του, τη μουσική του διαδρομή και τη μουσική γενικότερα, ενώ ερμηνεύει μερικά από τα πιο γνωστά του τραγούδια.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορώ να πω κι άλλοτε που τα λέω, αλλά με μεγάλη δυσκολία. Ίσως είναι το ελάττωμά μου που δεν μπορώ να εκφραστώ μερικές φορές κατάλληλα, πιο σωστά. Γι’ αυτόν το λόγο με βόλεψε πάρα πολύ που γράφω τραγούδια και μέσα από αυτά εκφράζομαι. Βάζω μουσική στης ζωής μου το βιβλίο και το τραγουδώ», τονίζει. Θυμάται τα παιδικά του χρόνια, την πρώτη του επαφή με τη μουσική, ενώ αποκαλύπτει πως βρέθηκε ως παιδί θαύμα δίπλα στον Μανώλη Χιώτη. «Μεγάλωσα με το “αχ” του Καζαντζίδη κι αυτό το κουβαλάω ακόμα μέσα μου», παραδέχεται, ανασύροντας παράλληλα από τη μνήμη του τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στα εφηβικά του χρόνια, δουλεύοντας για το μεροκάματο.

Θυμάται το πρώτο του συγκρότημα, τους Vikings, το ατύχημα που είχε στην Αυστρία, που τον πήγε πίσω επαγγελματικά, αλλά και το διάστημα που υπηρετούσε τη θητεία του στο Ναυτικό κι από ένα τυχαίο γεγονός γνωρίστηκε με τον Δήμο Μούτση και ξαναμπήκε στο χώρο της μουσικής. Αναφέρεται ακόμη στα χρόνια που δούλεψε στην Πλάκα, στη γνωριμία του με την πρώτη σύζυγό του, στην απόκτηση των δύο τους παιδιών και στο χωρισμό τους. Επίσης, αναφέρεται στις συνεργασίες του με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Γιάννη Πάριο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και άλλους γνωστούς τραγουδιστές, αλλά και στην απόφασή του να σταματήσει να εργάζεται τα βράδια ως μουσικός και να αναλάβει τη διεύθυνση γνωστής δισκογραφικής εταιρείας.

Ο Αντώνης Βαρδής μιλά ακόμη για τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα», για το γάμο και το χωρισμό του με τη Χριστίνα Μαραγκόζη, όπως και για τη συγκατοίκηση με το γιο του Γιάννη, όταν η μητέρα του και η αδελφή του μετακόμισαν στο εξωτερικό, και τη σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους. Τέλος, αποκαλύπτει ότι η συνεργασία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη ήταν ένα όνειρο για το οποίο χρειάστηκε να περιμένει 30 χρόνια, ενώ εξηγεί γιατί έχει την ανάγκη να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του μέσα από τα τραγούδια του.

Στην εκπομπή προβάλλονται αποσπάσματα από ζωντανές εμφανίσεις του, φωτογραφικό υλικό από την προσωπική ζωή και την καλλιτεχνική του διαδρομή, ενώ ο ίδιος ερμηνεύει αγαπημένα του τραγούδια.

Η εκπομπή παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα www.ert.gr και στη διεύθυνση http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/antonis-vardis-2-septemvrioy-2014/ από την τηλεοπτική συνάντησή του, το 2006, με τον Άρη Σκιαδόπουλο στην εκπομπή «Δρόμοι».

Η συγκινητική ανάρτηση του Γιάννη στα social media 

«1460 μερες λοιπον. 4 χρονια μπαμπα μου σαν σημερα. Αυτη η ατιμη μερα που μου θυμιζει λιγο παραπανω απ τις υπολοιπες μερες πως εφυγες. Ξερω,ηταν αποφαση σου. Παντα εσυ ησουν το λιονταρι,παντα εσυ ηξερες τι πρεπει να γινει και πως. Το ειχες παρει αποφαση. Απλα δεν μου αρεσε αυτη σου η αποφαση. Παντα θα στεναχωριεμαι,παντα θα μελαγχολω αλλα παντα θα σκεφτομαι ποσο τυχερος ημουν και ειμαι που σε γνωρισα και εζησα μαζι σου ολα αυτα τα χρονια.σε ευχαριστω μπαμπα μου για καθε μερα που ημουν διπλα σου. Σαγαπαω!! #antonisvardis #vardis #giannisvardis @antonis_vardis @vardisantonis

Περπατώ και λέω μόνο τ’ όνομά σου
κάνει κρύο ετούτη εδώ τη νύχτα
και φιλάω το κλειδί της καμαράς σου
κάνει κρύο ετούτη εδώ τη νύχτα

Και φοβάμαι και φοβάμαι να σε φτάσω
σαν το φόβο που είχα μη σε χάσω

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ