Ρωσία

Αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα εξοπλισμών του Πούτιν για μια Μεγάλη Ρωσία (βίντεο)


Η Ρωσία ξεκίνησε τον προγραμματισμό για την ανάπτυξη μιας σειράς όπλων επόμενης γενιάς που θα ακολουθήσουν τα συστήματα όπως το Sukhoi Su-57 PAK-FA και το πυραυλικό σύστημα εδάφους - αέρος S-500 (SAM). Αυτά τα νέα συστήματα, τα οποία η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει κατονομάσει,θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του μελλοντικού προηγμένου προγράμματος κρατικών εξοπλισμών.

Ο Ρώσοε Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τις μελλοντικές αμυντικές ανάγκες της, καθώς ολοκληρώνει αναπτυξιακά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του ισχύοντος Προγράμματος Οπλισμού (GPV-2027), δηλώνοντας πως είναι σημαντικό να αρχίσουν τον σχειδασμό για τη μελλοντική ανάπτυξη και παραγωγή προηγμένων όπλων και εξοπλισμού που θα καθορίσουν μακροπρόθεσμα την εικόνα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για τις επόμενες δεκαετίες.

Αναγνώρισε επίσης ότι αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις επιδόσεις των αμυντικών βιομηχανικών δυνατοτήτων της Ρωσίας, οι οποίες θα πρέπει να προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση κόστους, καθώς η βελτίωση του συστήματος τιμολόγησης στρατιωτικών οπλισκών συστημάτων αποτελεί προϋπόθεση για τη σταθερή ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και την έγκαιρη και πλήρη εκτέλεση των συμβάσεων.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν σταθερά να επεξεργάζονται ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης, το οποίο εισήχθη το Δεκέμβριο του 2017, με το Κρεμλίνο να ελπίζει ότι θα μειώσουν το κόστος και θα βελτιώσουν τις αμυντικές βιομηχανικές επιδόσεις, επιτρέποντας στην ρωσική αμυντική βιομηχανία να εισαγάγει σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής και διαχείρισης, βελτιώνοντας έτσι τις επιδόσεις της, ενισχύοντας την δυνατότητά της για προσέλκυση επενδύσεων και τις ικανότητές της να παράγει εξοπλισμούς προηγμένης τεχνολογίας που θα είναι ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, με τον Πούτιν να τονίζει, πως πρέπει να συνεχιστεί ο εξορθολογισμός του συστήματος τιμολόγησης, να χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή τεχνολογία για να αναλυθεί διεξοδικότερα η διαδικασία τιμολόγησης του στρατιωτικού υλικού και να εντοπιστούν έτσι ενδεχόμενες οικονομικές ή δημοσιονομικές δυστοκίες

Ένα άλλο στοιχείο που επισημαίνει ο Ρώος Πρόεδρο είναι η έλλειψη εξειδικευμένων μηχανικών και τεχνικών στην αμυντική βιομηχανία, η οποία έχει "ατροφήσει" σε σχέση με την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, αν και τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, με την εισροή εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

όπως ανέφερε και ο ίδιος, η αποτελεσματικότητα της αμυντικής βιομηχανίας εξαρτάται άμεσα από τις ικανότητες του προσωπικού, γι' αυτόν τον λόγο έχει δοθεί μεγάλη προσοχή σε αυτό το ζήτημα τα τελευταία χρόνια. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των ειδικών στον κλάδο έχει σταθεροποιηθεί, ενώ έχειι αυξηθεί σε ορισμένους οργανισμούς. Είναι σημαντικό ότι η αμυντική βιομηχανία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εισροή και τη μακροχρόνια εργασία των ταλαντούχων νέων που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις πιο φιλόδοξες προκλήσεις.

Ο Πούτιν, τέλος σημείωσε την πεποίθηση των Ρώσων για τα θετικά αποτελέσματα του μελλοντικού αυτού αναπτυξιακού προγράμματος, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυναμεις της Ρωσίας να λαμβάνουν νέο υλικό, όπλα προηγμένης τεχνολογίας και τεχνικών χαρακτηριστικών που θα είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα των ανταγωνιστών τους, με παραδείγματα όπως το σύστημα πυραύλων Sarmat, το μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57, τα ενισχυμένα άρματα μάχης βασισμένα στην πλατφόρμα μάχης Armata, το σύστημα αεράμυνας S-500 και το υποβρύχιο Project 677.

Επομένως είναι θέμα χρόνου να αποδειχθεί κατά πόσο το μελλοντικό και φιλόδοξο πρόγραμμα του Πούτιν θα αποφέρει καρπούς. Σίγουρα έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά.

Δείτε σχετικό βίντεο από τρομερούς ελιγμούς του μαχητικού Su-57 που κόβουν την ανάσα :
https://www.youtube.com/embed/gggMUndpYzA

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ