ΗΠΑ

Αυτό είναι το μόνο βίντεο από την πρόσκρουση του πρώτου αεροπλάνου στους Δίδυμους Πύργους

Πριν από 17 χρόνια, εκείνη την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ο κόσμος όπως τον ξέραμε άλλαξε για πάντα, όταν δύο αεροπλάνα κατέπεσαν πάνω στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Κι ενώ το χτύπημα του δεύτερου αεροπλάνου το θυμόμαστε όλοι, οι περισσότεροι δεν έχουμε δει ποτέ το πρώτο αεροσκάφος να πέφτει πάνω στους Δίδυμους Πύργους.

Το μοναδικό βίντεο που κυκλοφορεί από το τραγικό συμβάν καταγράφηκε εξάλλου από κάμερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο εξάσκησης του οπερατέρ της.

Οι πυροσβέστες ελέγχουν κάτι υπόγειους αγωγούς όταν ακούγεται ο ήχος ενός αεροπλάνου και οι άντρες σηκώνουν τα μάτια τους στον αέρα, αμήχανοι από το πόσο κοντά ακούγεται να πετά.

Η κάμερα πιάνει τη στιγμή που το Boeing 767 της Πτήσης 11 της United Airlines με κατεύθυνση το Λος Άντζελες προσκρούει πάνω στον Βόρειο Πύργο, μεταξύ των ορόφων 93-99, σκοτώνοντας τους 92 επιβάτες και εκατοντάδες ακόμα μέσα στον ουρανοξύστη.

Λίγο αργότερα, ένα δεύτερο αεροπλάνο της United Airlines Flight θα χτυπούσε τον Νότιο Πύργο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ