Κόσμος

Αυτό είναι το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου - Κοστίζει 600 εκατ. δολάρια! (εικόνες, βίντεο)

Το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ της οικουμένης αγγίζει το αστρονομικό μήκος των 590 ποδιών και χρειάστηκε 600 εκατ. δολάρια για να κατασκευαστεί το 2013.

Αυτό είναι το θηριώδες superyacht Azzam, το οποίο πήρε τα σκήπτρα από το επίσης φοβερό Eclipse του ρώσου κροίσου Roman Abramovich, ξεπερνώντας το κατά 57 ολόκληρα πόδια.

Το Azzam συνεχίζει να κατέχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου γιοτ τα τελευταία 5 χρόνια, μόνο που τώρα ένας νέος διεκδικητής απειλεί να το εκθρονίσει.

«Το Azzam αντιπροσωπεύει άλλο ένα ορόσημο όχι μόνο στη δική μας ιστορία, αλλά και στην ιστορία των γιοτ γενικότερα», είχε πει ο Peter Lürssen της Lürssen Yachts κατά την καθέλκυση του πελώριου σκάφους τον Απρίλιο του 2013.

Το Azzam ανήκει στον σεΐχη Khalifa bin Zayed Al-Nahyan των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και χρειάστηκε περισσότερα από 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Κινείται μάλιστα αρκετά γρήγορα για το μέγεθός του, καθώς με τη βοήθεια των 94.000 αλόγων του πιάνει ταχύτητες 31,5 κόμβων.

Δεν κυκλοφορούν μάλιστα φωτογραφίες από το εσωτερικό του, λέγεται πάντως πως διαθέτει 50 καμπίνες! Πέρυσι ωστόσο ένας νορβηγός δισεκατομμυριούχος παρήγγειλε ένα τεχνολογικά προωθημένο γιοτ (που θα λέγεται REV) και θα απλωθεί σε μήκος 597 ποδιών.

Η REV Ocean ανακοίνωσε τον Αύγουστο πως το REV ετοιμάζεται πράγματι και θα ολοκληρωθεί το 2020…

https://youtu.be/4-bswKTi5BI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ