Κόσμος

Αυστραλός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε κοπάδι ζώων (βίντεο)


Ένας Αυστραλός συνελήφθη εξαιτίας ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε, στο οποίο ο άνδρας φέρεται να πέφτει σκοπίμως με το αυτοκίνητό του πάνω σε αρκετά εμού.

Οι εικόνες προκάλεσαν οργή όταν εμφανίστηκαν στα social media νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Προκάλεσαν μάλιστα αμέσως μία πανεθνική προσπάθεια για να εντοπιστεί ο δράστης.

Την Παρασκευή, η αστυνομία στην πολιτεία Βικτώρια ανακοίνωσε ότι ένας 20χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βάναυση συμπεριφορά εναντίον των ζώων.

Όπως αναφέρει το BBC, οι υπηρεσίες για την Πρόνοια των Ζώων καταδίκασαν το περιστατικό ως «φρικιαστικό».

Στο βίντεο ο οδηγός ακούγεται να ζητωκραυγάζει καθώς χτυπάει τα πουλιά σε έναν χωματόδρομο με το αυτοκίνητό του.

«Είναι φανταστικό – Χτύπησα αυτό, και αυτό» λέει.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRSPCANewSouthWales%2Fvideos%2F335420003692766%2F&show_text=0&width=267

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βίντεο, στο οποίο φαίνεται και το πρόσωπο του δράστη, έχει κινηματογραφηθεί σε μία πόλη βορειοδυτικά της Μελβούρνης.

Ο νόμος της πολιτείας Βικτώρια ορίζει κάθειρξη μέχρι δύο χρόνια για βάναυση συμπεριφορά εναντίον ζώων και πρόστιμο ύψους 54.οοο δολαρίων.

Το εμού είναι πτηνό της τάξης των Καζουαριόμορφων και της οικογένειας των Δρομεϊδών, και το μεγαλύτερο ιθαγενές πουλί της Αυστραλίας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πουλί στον κόσμο σε ύψος, μετά από την στρουθοκάμηλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ