Διατροφή

Αυστραλία: Τρόμος από τις «δολοφονικές» φράουλες - Βρήκαν βελόνες και σε μήλα και μπανάνες!

Οι βελόνες έκαναν αρχικά την εμφάνισή τους σε φράουλες που παρήχθησαν από έναν προμηθευτή στη βόρεια πολιτεία του Κουίνσλαντ αλλά έκτοτε εμφανίστηκαν και σε άλλα σημεία της χώρας.

Την Τρίτη (18.09.2018) η αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε ότι ερευνά περιστατικά που αφορούν ένα μήλο και μια μπανάνα με βελόνες!

Κανένας καταναλωτής δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά μέχρι στιγμής και ένας πρωτοκλασάτος Αυστραλός υπουργός δήλωσε ότι πολλά περιστατικά πιθανόν να αποδειχτούν φάρσες.

Ωστόσο, καθώς η ζήτηση για τα συγκεκριμένα φρούτα έχει μειωθεί σημαντικά, οι παραγωγοί φράουλας έχουν υποχρεωθεί να πετάξουν τα προϊόντα τους προκαλώντας έτσι πλήγμα σε μια βιομηχανία αξίας 115,84 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Αυξάνεται η ανώτατη ποινή φυλάκισης
Ο Μόρισον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα επιδιώξει να αυξήσει την ανώτατη ποινή κάθειρξης από δέκα σε 15 χρόνια για όποιον θα καταδικάζεται για δολιοφθορά σε προϊόντα διατροφής.

Επίσης η κυβέρνηση θα ποινικοποιήσει τις ψευδείς καταγγελίες προτού το κοινοβούλιο διακόψει τις εργασίες του αύριο Πέμπτη για δύο εβδομάδες διακοπών, τόνισε ο Μόρισον.

«Δεν είναι αστείο, το να εκθέτεις σε κίνδυνο το μέσο βιοπορισμού σκληρά εργαζόμενων Αυστραλών. Αν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο σε αυτή τη χώρα θα τον αναζητήσουμε και θα του επιβάλλουμε την ανώτατη ποινή είπε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο γενικός εισαγγελέας της Αυστραλίας Κρίστιαν Πόρτερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη θέσπιση ανώτατης ποινής κάθειρξης δέκα ετών για όσους κάνουν ψευδείς καταγγελίες για μολυσμένα τρόφιμα.

Παρότι οι παραγωγοί χαιρέτισαν τα μέτρα της κυβέρνησης, πολλοί είπαν ότι αν δεν ανακάμψει σύντομα η αγορά, αντιμετωπίζουν οικονομική καταστροφή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ