Πολεμικό Ναυτικό

«Αστραπές» και «βροντές» από το Πολεμικό Ναυτικό: Σε πλήρη δράση ο ελληνικός στόλος - «Χαστούκι» στις πολεμικές προκλήσεις της Άγκυρας

Ηχηρή απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας αποτελεί η επίδειξη ισχύος και ετοιμότητας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιεί μια σειρά ασκήσεων και βρίσκεται πλέον σε πλήρη δράση.

Μετά από τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν και τις επικείμενες τουρκικές ασκήσεις στην καρδιά του Αιγαίου, ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε σε ένα παραλήρημα όπου εξομοίωσε την Τουρκία ως μία παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη και χώρα-"κλειδί" στις κρίσεις της Μέσης Ανατολής.

Την ίδια στιγμή, ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού απαντάει με την ισχυρή παρουσία του στις τουρκικές προκλήσεις και αποδεικνύει πως δύναται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή βρεθεί απέναντί μας.

Λίγες ημέρες πριν αρχίσει ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ δυνάμεις του ΠΝ συμμετείχαν στις προγραμματισμένες εθνικές τεχνικές ασκήσεις «ΑΣΤΡΑΠΗ 5/18», «ΟΡΜΗ 4/18», «ΒΡΟΝΤΗ 3/18» στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου και Μυρτώου Πελάγους, με τη συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, κανονιοφόρων, υποβρυχίων, πλοίου γενικής υποστήριξης, ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.

"H Τουρκία, αφού αποτέλεσε τον σημαντικότερο συντελεστή στις κρίσεις σε Συρία-Ιράκ, έχει μετατραπεί σε μια παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη", είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Ερντογάν, ευρισκόμενος σε έναν προπαγανδιστικό οίστρο, επεσήμανε πως στην παρούσα φάση, η Τουρκία έχει ισχυρότατη οικονομική και στρατιωτική δύναμη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε και πάλι για μεταρρυθμίσεις στον ΟΗΕ και το ονόμασε αναγκαιότητα.

Δείτε φωτογραφίες από τις ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ