Σκοπιανό

Απ. Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει δημοψήφισμα για το Μακεδονικό

Δημοψήφισμα για το μακεδονικό ζήτησε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. "Η κυβέρνηση -είπε- πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα. Να δοθεί ο λόγος στους Ελληνες. Πέρασαν δέκα χρόνια και το μόνο που καταφέραμε είναι αυτό, η Ελλάδα να αποδέχεται την ύπαρξη μακεδονικού έθνους σε άλλη χώρα, αυτό είναι βόμβα στη σταθερότητα της περιοχής. Εχω ζητήσει πολλές φορές από τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούν τη ζημία για το δημόσιο συμφέρον. Αν περάσει αυτή η συμφωνία αμέσως θα εγερθούν αξιώσεις από την πλευρά των Σκοπίων εναντίον ελληνικών εταιρειών που χρησιμοποιούν τον όρο "μακεδονικό". Οι πολίτες όσο δεν τους δίνεται ο λόγος να εκφραστούν θα συνεχίσουν να διαμαρτύρονται. Ή εκλογές ή δημοψήφισμα. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος".

Ο κ. Τζιτζικώστας επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία και θα ζητήσει "τη στήριξη όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι". "Το κόμμα -συνέχισε- που εκφράζει αυτά που πιστεύω είναι η ΝΔ, περιμένω την ΔΕΘ, περιμένω συγκεκριμένες προτάσεις με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης". Ο κ. Τζιτζικώστας θα είναι παρών στα εγκαίνια της ΔΕΘ, που έχει "μεγάλη σημασία ειδικά φέτος που είναι τιμώμενη χώρα η Αμερική, υπάρχουν τεράστιες οι ευκαιρίες για συμπράξεις εταιρειών, θα είμαι παρών στα εγκαίνια γιατί εκφράζω το θεσμό και δεν πρέπει η παρουσία μου να μεταφραστεί διαφορετικά".

Κατά τον κ. Τζιτζικώστα δεν είναι πιθανό να χτιστεί νέο κόμμα πάνω στο μακεδονικό, "δεν χωρούν αποσχιστικές κινήσεις". "Υπάρχει -κατέληξε- μεγάλη τοξικότητα στην πολιτική σκηνή. Με προβληματίζει η ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Θα ήθελα να δω έναν διάλογο ουσίας και επιχειρημάτων, όχι κυνήγια μαγισσών".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ