ΗΠΑ

Απίστευτο: Σε καταναγκαστικά έργα πρώην ελληνοαμερικανός σύμβουλος του Τραμπ

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην σύμβουλος του Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο οποίος πέρυσι παραδέχτηκε την ενοχή του στο F.B.I. για τις επαφές του με Ρώσους, πριν από τις εκλογές του 2016, καταδικάστηκε σε 14 ημέρες φυλάκισης.

Επιπλέον τού επιβλήθηκε η καταβολή προστίμου ύψους 9.500 δολαρίων και 200 ώρες εθελοντικής εργασίας.
Σχετικά

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος κατηγορείται για ψευδή κατάθεση στους ομοσπονδιακούς πράκτορες που ερευνούσαν την ανάμειξη του ρωσικού παράγοντα στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δικηγόροι του 31χρονου Ελληνοαμερικανού ζήτησαν από το δικαστήριο να τεθεί υπό επιτήρηση αντί να εκτίσει την ποινή, το αίτημα ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Σημειώνεται ότι ο Παπαδόπουλος είχε αποδεχθεί την ενοχή του τον περασμένο Οκτώβριο για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τον χρόνο και την σημασία των επαφών του με Ρώσους, ανάμεσά τους και ένα καθηγητή που τού είπε ότι οι Ρώσοι έχουν στην διάθεσή τους «βρώμικα στοιχεία» για την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι τα πολλά ψέματα του κ. Παπαδόπουλου κατά τη διάρκεια κατάθεσης τον Ιανουαρίου του 2017 από ομοσπονδιακούς ανακριτές εμπόδισαν την έρευνα σε μια κρίσιμη στιγμή. Επειδή ο Παπαδόπουλος παραπλάνησε τις αρχές, δεν κατάφεραν να συλλάβουν έναν καθηγητή στο Λονδίνο για τον οποίο υπήρχε η υποψία ότι ήταν Ρώσος πράκτορας . Εγκατέλειχε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο του 2017, χωρίς να επιστρέψει ποτέ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στους The New York Times αυτή την εβδομάδα, ο Παπαδόπουλος, για πρώτη φορά αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο εξαπάτησε το F.B.I. στο σπίτι του στο Σικάγο τον Ιανουάριο του 2017.
«Ήθελα να αποστασιοποιηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο – και από τον ίδιο τον Τραμπ και από την εκστρατεία – από αυτό που ήταν πιθανώς παράνομη δράση ή διαρροή επικίνδυνων πληροφοριών», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...